Svijet

U Španiji uhapšen sveštenik: Don Alfonso krijumčario vijagru i afrodizijake sa svojim partnerom

Španski sveštenik privremeno je suspendovan nakon što je optužen da je prodavao lijekove, poput onih za erektilnu disfunkciju. Mediji pišu da je supstance krijumčario zajedno sa svojim emotivnim partnerom.

sveštenik u katoličkoj crkvi
FOTO: FILIP SINGER/EPA

Sveštenik iz Don Benita, gradića od 35.000 stanovnika u zapadnom regionu Ekstremadura, pritvoren je zbog sumnje da je „trgovao narkotičkim supstancama“, naveli su iz njegove eparhije.

Nakon hapšenja, sudija je pustio sveštenika, a iz eparhije su naveli da su užasnuti patnjom i skandalom čitavog slučaja.

Dok čeka „razjašnjenje“ onoga što se desilo, eparhija je saopštila da je „prikladno da sveštenika, do daljeg, udalji od javnog pojavljivanja i služenja, kao i iz njegove kancelarije parohijskog sveštenika“.

Pročitajte još

Ponuđena mu je i pomoć

Njemu je takođe ponuđeno „psihološko i duhovno“ savjetovanje. Onlajn medij Espanjol identifikovao je sveštenika kao Don Alfonsa Raul Masa Sotoa, poznatog kao Don Alfonso, prenosi RTS.

Mediji prenose da je Alfonso diplomirao na teoriji dogme na Papskom univerzitetu. Služio je kao parohijski sveštenik u nekoliko gradova u Salamanci. Prebačen je u parohiju Don Benito, ali ne prije nego što su stanovnici Salamanke pokrenuli peticiju da spreče njegovo premeštanje.

List Pais prenosi da je sveštenik učestvovao u krijumčarenju vijagre i drugih „snažnih afrodizijačkih supstanci“ zajedno sa još jednim muškarcem koji mu je, navodno, bio emotivni partner. Njih dvojica, koje je policija pratila nekoliko mjeseci, koristili su iznajmljeni stan da skladište robu, a vijest o tome izazvala je nevjericu u parohiji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije