Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UBICA ŠESTOČLANE PORODICE IZ TESLIĆA Zoran Pantić iz bijeljinskog zatvora prebačen u KPZ Foča

Hronika
Autor:

Foto: M. Milaković/RAS Srbija

Zatvorenik Zoran Pantić, koji je prije 25 godina osuđen zbog teškog ubistva, sproveden je iz Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Bijeljina u KPZ Foča na dalje izdržavanje kazne, rekla je portparol Ministarstva pravde Republike Srpske Sanja Džombić.

Ona je navela da je Pantić prebačen u KPZ Foča na osnovu naredbe Osnovnog suda Bijeljina od 22. oktobra, a u skladu sa Pravilnikom o upućivanju osuđenih i kažnjenih lica na izdržavanje kazne zatvora.

Džombićeva je dodala da su Pantića sproveli u KPZ Foča pripadnici Okružnog centra Sudske policije Bijeljina.

Zoran Pantić, osuđen za ubistvo šestočlane porodice Isić iz Teslića, prije 24 godine pobjegao je iz zatvora u Bijeljini. On je 21. oktobra izručen iz Švajcarske u Republiku Srpsku i sproveden u KPZ Bijeljina. Osuđen je na 12 godina i 10 mjeseci zatvora.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP Srpske Mirna Miljanović rekla je ranije da su policijski službenici Uprave kriminalističke policije, nakon nekoliko godina intenzivnog rada, locirali Pantića u Švajcarskoj gdje je sklopio brak sa državljankom te zemlje, pri čemu je preuzeo njeno prezime i podnio zahtjev za prijem u državljanstvo.

– Osoba je preuzela identitet svog brata, odnosno posjedovao je lična dokumenta na njegovo ime – Dalibor Pantić, oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbije – navela je Miljanovićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO