Hronika

UBILE BEBU I STAVILE U CRNU VREĆU Policija zatekla KRVAVE ČARŠAFE u stanu gdje se tinejdžerka porodila

Sarajevska policija uhapsila je maloljetnicu koja je usmrtila tek rođenu bebu kao i njenu majku koja joj je u tome pomogla, potvrđeno je u sarajevskoj policiji.

UBILE BEBU I STAVILE U CRNU VREĆU Policija zatekla KRVAVE ČARŠAFE u stanu gdje se tinejdžerka porodila
Foto: Avaz/RAS Srbija

Ovaj slučaj se desio krajem prošle sedmice, a u javnost je dospio tek sad, i to slučajno, jer su organi istrage ovo držali u tajnosti zbog zaštite identiteta maloljetnice.

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo je potvrđeno da je zbog krivičnog djela čedomorstvo lišena slobode maloljetna osoba. Na prijedlog Tužilaštva sud joj je odredio adekvatnu mjeru smještaja.

Pročitajte još

Istovremeno, pritvor je određen i punoljetnoj osobi zbog krivičnog djela pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela – dodali su u Tužilaštvu.

Nezvanično se moglo saznati da se ovaj slučaj desio 8. oktobra te da se maloljetnica (starosti 15-16 godina) porodila u stanu na Alipašinom Polju, nakon čega je usmrtila svoje tek rođeno dijete. Maloljetnici je u porođaju, navodno, pomagala njena majka. Zbog obilnog krvarenja nakon poroda, maloljetnica je odvezena u Hitnu pomoć, gdje joj je ukazana ljekarska pomoć, a potom je transportovana na Odjeljenje ginekologije bolnice Koševo.

Čim su konstatovali da se radi o krvarenju nakon poroda, ljekari na Ginekologiji su obavijestili policiju.

Policijska patrola odmah je došla u stan u kojem se maloljetnica porodila. Unutra su našli krvave čaršafe na krevetu. a bebu je majka maloljetne porodilje stavila u crnu vreću i predala policiji.

Ovo je treći slučaj čedomorstva u posljednja četiri mjeseca.