Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UBILE BEBU I STAVILE U CRNU VREĆU Policija zatekla KRVAVE ČARŠAFE u stanu gdje se tinejdžerka porodila

Hronika
Autor:

Foto: Avaz/RAS Srbija

Sarajevska policija uhapsila je maloljetnicu koja je usmrtila tek rođenu bebu kao i njenu majku koja joj je u tome pomogla, potvrđeno je u sarajevskoj policiji.

Ovaj slučaj se desio krajem prošle sedmice, a u javnost je dospio tek sad, i to slučajno, jer su organi istrage ovo držali u tajnosti zbog zaštite identiteta maloljetnice.

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo je potvrđeno da je zbog krivičnog djela čedomorstvo lišena slobode maloljetna osoba. Na prijedlog Tužilaštva sud joj je odredio adekvatnu mjeru smještaja.

– Istovremeno, pritvor je određen i punoljetnoj osobi zbog krivičnog djela pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela – dodali su u Tužilaštvu.

Nezvanično se moglo saznati da se ovaj slučaj desio 8. oktobra te da se maloljetnica (starosti 15-16 godina) porodila u stanu na Alipašinom Polju, nakon čega je usmrtila svoje tek rođeno dijete. Maloljetnici je u porođaju, navodno, pomagala njena majka. Zbog obilnog krvarenja nakon poroda, maloljetnica je odvezena u Hitnu pomoć, gdje joj je ukazana ljekarska pomoć, a potom je transportovana na Odjeljenje ginekologije bolnice Koševo.

Čim su konstatovali da se radi o krvarenju nakon poroda, ljekari na Ginekologiji su obavijestili policiju.

Policijska patrola odmah je došla u stan u kojem se maloljetnica porodila. Unutra su našli krvave čaršafe na krevetu. a bebu je majka maloljetne porodilje stavila u crnu vreću i predala policiji.

Ovo je treći slučaj čedomorstva u posljednja četiri mjeseca.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO