Društvo

Učenici odigrali humanitarnu predstavu: Za liječenje Magdalene Vlaški (8) prikupljeno 1.300 KM

Učenici Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" iz Istočne Ilidže večeras su u Istočnom Sarajevu odigrali završnu, šestu humanitarnu predstavu "Ženski vremeplov", na kojoj je prikupljeno 1.300 KM za liječenje osmogodišnje Magdalene Vlaški iz Trnova, koja boluje od maligne bolesti.

Magdalena Vlaški
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Predstava je nastala u saradnji sa Prvom osnovnom školom iz Brčkog, a napisale su je nastavnici srpskog jezika Vesna Stanišić, Vesna Rkman, Sandra Lalić i Maja Čolaković.

Autori predstave su nastojali da objedine žene koje su dale doprinos čovječanstvu u oblastima književnosti, nauke, kulture, istorije, a pojavljuju se heroine poput Isidore Sekulić, Nadežde Petrović, Fride Kalo, Milunke Savić, Marije Kiri, Milene Ajnštajn i Diane Budisavljević.

Direktor Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” Dragan Jovović rekao je novinarima da su na prve tri predstave prikupljali novac za liječenje Miloša Božovića, naglasivši da je veoma srećan što iz Moskve stižu lijepe vijesti o njegovom zdravstvenom stanju.

– Nadam se i da će novac prikupljen od tri odigrane predstave pomoći izlječenju naše Magdalene. Posebno želim da pozdravim učenike iz Prve osnovne škole iz Brčkog, koji večeras iz opravdanih razloga sa našim učenicima nisu igrali u predstavi – naglasio je Jovović.

Pročitajte još

Jovović je rekao da iz ove predstave svi mogu nešto da nauče, jer djeca šalju pozitivnu poruku iz koje se mnogo toga može izvući.

On je istakao da je večerašnja predstava posljednja, s obzirom na to da učenici koji u njoj glume završavaju osnovnu školu.

Učenica Jana Vladičić, koja glumi slavnu modnu kreatorku Koko Šanel, rekla je da joj mnogo znači što je bila dio jednog ovako uspješnog humanitarnog projekta.

Lana Pantić, koja igra veliku srpsku slikarku Nadeždu Petrović, ispričala je da je gluma za nju neko novo iskustvo, te da joj je posebno drago što pomažu drugima.

Osmogodišnja Magdalena Vlaški iz Trnova boluje od maligne bolesti i trenutno je na liječenju u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, nakon čega bi liječenje trebalo da nastavi u inostranstvu, za šta je potrebno prikupiti oko 300.000 evra.

Uplate na račun mogu se izvršiti i na broj 5520001975658815 u Adiko banci na ime Zorica Dursun, Trg Srđana Kneževića osam, 71220 Trnovo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije