Hronika

"UDAVIO SE U MULJU” Ispovijest oca tinejdžera koji se utopio u bari tjera SUZE NA OČI

Tijelo Milana G. (14) iz Đurđeva, koji se u utorak udavio u bari Mutnjači u ataru sela Mošorina izvučeno je juče ujutru sa dna, poslije višesatne potrage ronilaca Žandarmerije.

"UDAVIO SE U MULJU” Ispovijest oca tinejdžera koji se utopio u bari tjera SUZE NA OČI
Foto: Centar za životnu sredinu/RAS Srbija

Kako saznaje Blic, nesrećni Milan je u utorak sa drugom iz sela sjeo na bicikl i otišao na lokalno kupalište kako bi se malo rashladio. Međutim, bio je loš plivač i, čim je zagazio dublje u baru, potonuo je, i to naočigled svog prijatelja, koji nije uspio da mu pomogne, pa je odmah pozvao njegove roditelje i policiju.

Na obali je zatečen Milanov bicikl, kao i papuče, a potraga za tijelom trajala je od utorka po podne.

Milan je majci rekao da ide sa drugom na sladoled. Ali oni su otišli biciklama na baru, na kojoj se inače djeca kupaju. On nije bio dobar plivač, uvijek sam išao sa njim i nadgledao ga. Njegov drug uopšte ne zna da pliva, pa je ostao u plićaku… Vidio je da je moj sin potonuo i počeo je da trči po okolnim salašima i doziva u pomoć, ali nikoga nije bilo – kaže Stojko Gavrić, otac nastradalog tinejdžera.

On kroz plač dodaje da je otišao do Mutnjače čim ga je sinovljev drug pozvao.

– Našli smo njegov bicikl i papuče na obali i u tom mjestu smo odmah počeli da ga tražimo. Ronioci su ga tek ujutru izvukli, ali sa suprotne strane bare, na tri metra dubine… Bio je u trsci i mulju. Morao sam da idem da ga prepoznam. To je bio on, moj sin – rekao je kroz suze nesrećni otac.

On dodaje da zna da mu je sin nastradao nesrećnim slučajem.

– Nije se povrijedio pri skoku, nije ga niko udario. Moguće da ga je uhvatio grč, a da on nije mogao da savlada vodu – kaže neutješni muškarac.

On dodaje da su se u prošlosti na toj bari dešavale nesreće, ali da već 10 godina nije bilo žrtava.

Prisjeća se kako je njegov sin samo tri dana prije tragedije slavio završetak osmog razreda.

– U subotu je imao matursko veče i slavio je sa društvom. Učio je, spremao je prijemni ispit. Htio je da upiše Poljoprivrednu školu, to mu je bila želja.