Svijet

Udovica Alkseja Navaljnog UNAJMILA TELOHRANITELJA "Previše hrabrosti može da dovede do pogrešnog poteza"

Julija Navaljna, udovica ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, koji je u februaru ove godine preminuo u zatvoru Polarni vuk na dalekom sjeveru Rusije, izjavila je danas da je nakon napada na saradnika njenog pokojnog muža odlučila da unajmi telohranitelja.

Aleksej Navaljni i Julija Navaljni
FOTO: SERGEI ILNITSKY/EPA

Ona je naglasila da ju je napad na bliskog saradnika Alekseja Navaljnog, Leonida Volkova, primorao da poveća stepen svoje lične bezbjednosti.

– Razmišljali smo o nekim novim bezbjednosnim protokolima. Iskreno govoreći, ne volim baš da idem okolo sa telohraniteljem. Aleksej i ja nikada nismo imali obezbjeđenje i mislim da sam naslijedila ponešto od njegove hrabrosti. Međutim, previše hrabrosti može da dovede do pogrešnog poteza. Zato su me kolege zamolile da unajmim telohranitelja – rekla je Julija Navaljna.

Pročitajte još

Julija Navaljna, koja ne živi u Rusiji, izjavila je da će nastaviti borbu svog muža protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Napadač naoružan čekićem napao je u martu ove godine Leonida Volkova ispred kuće u kojoj živi u glavnom gradu Litvanije Vilnjusu i zadao mu brojne udarce, polomio mu ruku i povrijedio nogu, navodi Rojters.

Aleksej Navaljni
FOTO: FABIO FRUSTACI/EPA

Litvanska kontraobavještajna služba optužila je rusku obaveštajnu službu da stoji iza ovog napada, a zvanični Kremlj je odbio da se izjasni o tom incidentu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu