Svijet

UHAPŠEN BOKI 13 Sa saradnicima tražio stotine hiljada evra da ne objavljuje SNIMKE UTICAJNIH LIČNOSTI

Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, uhapšen je danas na granici sa Grčkom zbog optužbi za reketiranje, a na koji način je, navodno, iznuđivao novac od uticajnih ličnosti iz Makedonije.

UHAPŠEN BOKI 13 Sa saradnicima tražio stotine hiljada evra da ne objavljuje SNIMKE UTICAJNIH LIČNOSTI
Foto: screenshot Instagram

Boki 13 već nekoliko mjeseci drži televiziju 1Tv, a zaposlio je sina jednog istaknutog službenika ministarstva pravde preko kojeg su dolazili do velikog broja audio snimaka tajnih razgovora biznismena, bankara i pozantih ličnosti iz Makedonije – tvrdi izvor za Blic.

Boki je, navodno, te snimke koristio da ucjenjuje uticajne ljude kojima je tražio i po nekoliko stotina hilajda evra da ne objavljuje te snimke na Jutjubu.

Određeni su mu plaćali i davali pare, a ima i onih čiji su audio snimci objavljivani na Jutjubu jer su, navodno, odbili da daju novac.

Afera u koju je uključen i biznismen Zoran Mileski, poznat kao Zoki Kičec otkrivena je danas.

Zoran Mileski se, naime, kako nam javljaju izvori iz Makedonije, bavio obezbjeđenjem Bokija 13 i ucjenjivača koji su radili sa njim u timu.

Paralelno sa hapšenjem, ostavku je danas podnijela i specijalna tužiteljka Katica Janeva za koju se sumnja da je bila uključena u aferu. Ona, za sada, nije uhapšena.

Uskoro bi trebalo da bude održana i konferencija za novinare koju su najavili čelni ljudu Tužilaštva Sjeverne Makedonije, glavni tužilac Ljubomir Joveski i tužiteljka za organizovani kriminal i korupciju Vilma Rusokosa.

Podsjećamo, Bojan Jovanovski, pozantiji kao Boki 13, u Srbiji je učestvovao u rijaliti programima Veliki brat i Farma.