Hronika

UHAPŠEN JAGUAR U ŠPANIJI "Pao" još jedan pripadnik kavačkog klana koji se dovodi se u vezu sa LIKVIDACIJAMA ŠKALJARACA

U nastavku zajedničke međunarodne akcije kodnog naziva Vertikala uhapšena je još jedna osoba na teritoriji Barselone, u Španiji.

UHAPŠEN JAGUAR U ŠPANIJI "Pao" još jedan pripadnik kavačkog klana koji se dovodi se u vezu sa LIKVIDACIJAMA ŠKALJARACA
FOTO: MUP REPUBLIKE SRBIJE/YOUTUBE/SCREENSHOOT

Ovo je zajednička akcija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, Bezbjednosno-informativne agencije, Evropola, Evrodžasta, kao i policija Kraljevine Španije, Republike Grčke i Republike Srpske, u kojoj je uhapšeno devet osoba.

Uhapšen je M. S. (46) član organizovane kriminalne grupe koji se tereti za krivično d.elo teško ubistvo počinjeno na Krfu u Grčkoj.

Prema saznanjima, riječ je o Marku Stankoviću, poznatijem kao Jaguar, piše Blic.

Podsjetimo, ranije danas u zajedničkoj međunarodnoj akciji kodnog naziva “Vertikala”, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave kriminalističke policije (UKP), Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, Bezbjednosno-informativne agencije, Evropola, Evrodžasta, kao i policija Kraljevine Španije, Republike Grčke i Republike Srpske, uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi obavljanja krivičnih djela, dva krivična djela teško ubistvo i jedno teško ubistvo u pokušaju.

Pročitajte još

Nakon višegodišnje istrage i intenzivnog operativnog zajedničkog rada sa Evropolom, na teritoriji Srbije, Španije, Grčke i Republike Srpske, uhapšeni su M. B. (42), D. J. (32), D. T. (60), V. V. (33), S. V. (38), V. M. (45), N. D. (35), R. S. (61) i A. R. (44).

Oni se terete za ubistva pripadnika škaljarskog klana u Grčkoj – Alana Kožara, Damira Hadžića, Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, pri čemu je ranjena i supruga Stevana Stamatovića.

Kako je naveo načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić, organizatori kriminalne grupe su Radoje Zvicer, Darko Šarić i Veljko Belivuk.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije