Hronika

URNEBESNO PONAŠANJE PIJANOG VOZAČA Policajci nisu znali da li da se smiju ili PLAČU od muke

Zoran H. iz mjesta Varošice je priveden zbog vožnje u pijanom stanju. On je, prema nezvaničnim saznanjima, vozio automobil marke “folksvagen” u kojem je bilo još dvoje putnika kada je učinio nešto što je šokiralo policajce.

URNEBESNO PONAŠANJE PIJANOG VOZAČA Policajci nisu znali da li da se smiju ili PLAČU od muke
Foto: Ilustracija/Promo

Naime, kada je ugledao policiju, zaustavio je automobil 20 metara prije vozila saobraćajaca. Pogasio je sva svjetla i “pravio se mrtav”. Međutim, kako u policiji nam nezvanično kažu za Blic, zaboravio je da isključi muziku, koja je treštala sve vrijeme.

To, očekivano, nije promaklo policajcima, koji su prišli vozilu da vide šta se unutra dešava.

Čim je vozač otvorio prozor bilo je jasno da su momci popili. Čitav auto osjetio se na alkohol. Momak koji je vozio odmah je sarađivao, bio je malo i uplašen jer je vjerovatno znao šta je napravio i šta ga čeka. Nije pravio probleme i odmah je isključen iz saobraćaja. Kako je uspio sve da pogasi, a zaboravi muziku, nije možda ni njemu jasno – rekli su nezvanično u policiji.

Kada mu je policija tražila dokumentaciju, on nije imao šta da im priloži na uvid jer nije ni imao vozačku dozvolu. Policajci su ga tada testirali na alkohol. Izmjerena su mu čak 2,2 promila alkohola u krvi.