Banjaluka

Uručeni vaučeri mještanima: Voda stigla u Martinovac, Dalmatinsku i Tunjice

U okviru investicionog ciklusa "Voda 3", vodovodni sistem u Martinovcu, Dalmatinskoj i Tunjicama je pušten u funkciju, a mještane je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković.

Voda stigla u nekoliko naselja u Banjaluci
FOTO: S. ĆUKOVIĆ/GRAD BANJALUKA

Tom prilikom gradonačelnik je mještanima uručio i vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu i naglasio je da su se susreli sa mnogim izazovima kako bi vodu doveli upravo na ovaj lokalitet.

– Ovo su značajna naselja, blizu centra grada. Broje nekoliko hiljada stanovnika, a susreću se sa ovakvim izazovima. Morali smo se uhvatiti u koštac sa ovim problemima, a većinu njih smo tretirali kroz projekat “Voda 3”, dok ćemo dio tretirati kroz “Vodu 4”. Plan nam je da u godini koja je pred nama riješimo problem vodosnabdijevanja na cijeloj teritoriji grada Banjaluke. Završetkom vodovodne mreže u dijelu naselja Šargovac korak smo bliže ispunjenju naših ciljeva – rekao je Stanivuković.

Dodao je kako je ova gradska administracija na sebe preuzela obavezu da riješi problem koji se činio kao nerješiv.

– Uz sve to, ovi ljudi će isto tako dobiti i besplatan priključak. Vodi su se nadali, ali ne i besplatnom priključku. Želim da ovo bude na koristi našim ljudima – istakao je on.

Jedan od mještana, Mićo Radoja iskoristio je priliku da zahvali gradonačelniku i gradskoj administraciji na svemu što su učinili za ovaj kraj.

Pročitajte još

– Doveli su vodu, a sada imamo i besplatne priključke na vodovodnu mrežu. Sve ono što ćemo kandidovati u narednom periodu jeste za bolji život naših mještana i siguran sam da će nam to biti obezbjeđeno – istakao je Radoja.

Naime, projektom je predviđen i izgrađen dovodni krak iz pravca Tunjica za ulicu Martinovac i tri manja kraka ukupne dužine 1050 metara, izgrađeno je i četiri kraka vodovoda na Tunjicama ukupne dužine 950 metara, te krak vodovoda u Dalmatinskoj ulici dužine 300 metara.

Završetkom navedene mreže riješeno je pitanje vodosnabdijevanja za više od 40 domaćinstsva koji do sada nisu imali javni vodovod zbog visinskih zona.

Vrijednost investicije u ove tri ulice je oko 350.000 KM

Izvođač radova je preduzeće “Hidrokop” d.o.o Banjaluka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije