Banjaluka

USKORO BEZ SUVIH SLAVINA Viši dijelovi Česme do kraja ljeta dobijaju vodu

Izgradnja vodovodnog sistema “Česma-Krčmarice”, za više od 500 domaćinstava u gornjim dijelovima Česme, napreduje dobrom dinamikom, u okviru radova vrijednih 2,8 miliona KM.

USKORO BEZ SUVIH SLAVINA Viši dijelovi Česme do kraja ljeta dobijaju vodu
Foto: Grad Banjaluka

Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslovi, već je završena sekundarna mreža treće zone te oko 50 odsto poslova na izgradnji četvrte visinske zone.

Da bi vodu obezbijedili u višim djelovima Česme, izgrađena su i dva nova rezervoara koja su povezana potisnim cjevovodima. Rezervoari druge i treće zone su već povezani, a u narednih 15 dana trebalo bi da bude završen i cjevovod do rezervoara četvrte zone, za najviše djelove Česme, gdje se, uporedo s tim, radi i nova sekundarna mreža – ističu u Odjeljenju.

Završetkom svih ovih radova, više od 500 domaćinstava iz gornjih dijelova Česme, uključujući i dio laktaških sela, do kraja ovog ljeta dobiće vodu.

Vodosnabdijevanje viših djelova Česme izvodi se u okviru velikog projekta pod nazivom “Voda 1”, u ukupnoj vrijednosti od 7,8 miliona KM tokom kojeg će biti izgrađeno 56 kilometara nove vodovodne mreže u više naselja u gradu.