Društvo

"Oni su naša budućnost" Đajić ponosan na specijalizante UKC Srpske, edukuju ih ljekari iz Slovenije

U Univerzitetskom kliničkm centru Republike Srpske ovog vikenda nastavljena je edukacija mladih ljekara iz primjene ultrazvuka u hitnoj i intenzivnoj medicini.

Vlado Đajić
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Iz UKC je saopšteno da se edukacija odvija u saradnji sa ljekarima iz Maribora, što je nastavak saradnje UKC-a sa zdravstvenim ustanovama u regionu.

– Ljekari specijalizanti interne medicine, kardiologije, pulmologije, infektologije i anestezije usvajaju osnove za primjenu fokusiranog ultrazvučnog pregleda integrisanog u kliničku sliku pacijenta, a sa ciljem što brže dijagnostike i hitnog tretmana životno ugroženog pacijenta – navodi se u saopštenju.

Pročitajte još

Istovremeno, specijalizanti anestezije vježbaju primjenu ultrazvuka u regionalnoj anesteziji.

– Na ovaj način UKC Republike Srpske na čelu sa Vladom Đajićem nastavlja sa ulaganjem u edukaciju i medicinskog kadra, i sa unpaređivanjem njihovih znanja i vještina kako bi se pacijentima omogućio najviši nivo zdravstvene njege – navode iz UKC.

Đajić je rekao da je ponosan na 35 mladih ljekara koji se danas u saradnji sa kolegama iz Slovenije edukuju iz primjene ultrazvuka u hitnoj i intenzivnoj medicini i iz primjene ultrazvuka u regionalnoj anesteziji.

– To samo govori o njihovom trudu, požrtvovanosti i želji za unapređenjem njihovog znanja. Oni su naša budućnost. Želim im da što uspješnije spasavaju živote naših građana – rekao je Đajić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije