Svijet

UŽASNO OPASAN, A ŠIRI SE PO ŠKOLAMA Dječak zamalo OSTAO BEZ TESTISA zbog novog viralnog izazova

Emajajne Sumers, majka 12-godišnjeg dječaka Beilija upozorila je roditelje širom svijeta na novi viralni izazov, koji se zove Bangkok, zbog kojeg je njen sin završio u bolnici i sada mora na operaciju testisa.

UŽASNO OPASAN, A ŠIRI SE PO ŠKOLAMA Dječak zamalo OSTAO BEZ TESTISA zbog novog viralnog izazova
Foto: Profimedia

Riječ je o izazovu koji se proširio birtanskim školama i koji počinje tako što dječaci pitaju druge dječake: “Koji je glavni grad Tajlanda?”. Odgovor je Bangkok, što na engleskom jeziku može značiti i “bang kok”, žargonski izraz za udarac u muški polni ogran.

Upravo se to dogodilo njenom sinu, koji je udarac zadobio u četvrtak, a nakon povratka iz škole nije mogao sjediti, spavati, a onda su otišli u bolnicu.

U bolnici su dječaka hitno pripremili za operaciju, a majka je morala dati i pristanak da mu se, u najgorem scenariju, testisi i odstrane.

Zbog hitnosti slučaja, dječaku nisu mogli dati pravi anestetik, a nije bilo vremena ni za običnu kremu za ublažavanje bolova.

Moj sin je plakao, vrištao i molio me da mu pomognem. Bila je to najgora noćna mora mog života, gledati ga u takvim bolovima, a ne moći ništa uraditi. Moje srce je puklo – rekla je majka poslije.

Dječak je hitno operisan, a njegovi testisi su morali biti rasječeni, pa opet zašiveni i dijete sada mora na strogo mirovanje najmanje šest sedmica.

Za nadati se da će ova priča služiti kao upozorenje djeci da prestanu sa ovim odmah i da shvate da su ozbiljne posljedice ovog izazova realnost, prenosi Radio Sarajevo.