Politika

Uzavrelo u SDS: Savić i Perić pitaju se zašto ih gradonačelnik Bijeljine napada

Načelnik opštine Lopare Rade Savić rekao je da bijeljinski gradonačelnik Ljubiša Petrović napadima na njega pokušava da ubire političke poene preko stranačkog kolege.

Rado Savić Vasilije Perić kombo
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA/GORAN ŠURLAN/RINGIER

Ne postoji sukob sa Petrovićem, tu postoje napadi na mene, koje ne mogu da razumijem. On je izjavio da, navodno, postoji nekakva dokumentacija o mojoj saradnji pa neka je pokaže. Mislim da je sve ovo pokušaj ubiranja političkih poena putem leđa stranačkog kolege, rekao je Savić.

Uoči sjednice Glavnog odbora SDS u Loparama, načelnik Savić je izjavio novinarima da mu je šokantno što je sav napad oko litiujuma usmjeren na njega i da je o ovoj temi bilo mnogo političkog podmetanja.

On je odbacio Petrovićeve optužbe da sarađuje sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata i nazvao ih besmislenim.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da nije skoro imao kontakte sa Petrovićem i da ne zna zašto se našao na meti njegovih napada.

Od početka sam u SDS i do sada sam svojim radom pokazao da mogu sarađivati sa onima koji su sa mnom u stranci, a svakako da mogu sarađivati čak i sa onima koji su mi do juče bili politički protivnici, kada je riječ o interesu naroda – istakao je Perić.

Pročitajte još

Sjednici Glavnog odbora SDS, koja se održava u Loparama, ne prisustvuje Petrović.

Sjednica je počela obraćanjem domaćina, načelnika Savića, o pronađenom litijumu na ovom području, koji je postao problem i opteretio i stranku zbog napada gradonačelnika Bijeljine na stranačke kolege koje su na čelu Lopara i Ugljevika.

Njegovo izlaganje propraćeno je aplauzima učesnika sjednice, kojoj ne prisustvuje Petrović.

Sjednica Glavnog odbora SDS održava se u Centru za kulturu i informisanje u Loparama. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu