Digitalna Srpska

UZBUDLJIVE VIJESTI Ajfon 19 dobija nešto što Android telefoni imaju već godinama

Epl već neko vrijeme razvija kamere smještene ispod ekrana, a izvještaji sugerišu da će se one pojaviti na kompanijinim Ajfon 19 modelima.

Čovjek drži u ruci Ajfon
FOTO: BALKAN TECH/YOUTUBE/SCREENSHOT

Već duže vrijeme kruže glasine da će Epl implementirati kamere ispod ekrana i “Face ID” na Ajfon, čime će u potpunosti odbaciti izrez u displeju. Novi izvještaj pominje da je Eplov dobavljač iz Južne Koreje počeo sa razvojem kamere ispod ekrana za buduće Ajfon modele.

Iako se radi o uzbudljivim vijestima, ne očekuje se da će nova tehnologija za kamere debitovati prije Ajfon 19 serije, koja bi trebalo da bude objavljena 2027. godine. Isti izvještaj pominje da će prije kamere Epl predstaviti “Face ID” ispod ekrana.

Pročitajte još

Izvještaj sugeriše da “LG Innotek” radi na ovom tipu kamera koje će biti smještene ispod displeja budućih Ajfona. Kompanija navodno radi na specijalnom sočivu, pod nazivom “Preform Optics”, kako bi se prevazišli postojeći nedostaci koje imaju kamere ispod ekrana, prenosi B92.

Zanimljivo je da Eplova Android konkurencija već godinama nudi podršku za kamere ispod ekrana, a ovo predvode Samsung, kao i brojni brendovi iz Kine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu