Digitalna Srpska

ZA PRECIZNIJE FOTOGRAFIJE Ajfon konačno dobija bolju prednju kameru, ali postoji caka

Pojavile su se nove informacije o Ajfon 17 seriji, a tiču se nadogradnje prednje kamere.

ajfon u džepu
FOTO: MARINA ĐUKIĆ/RINGIER

Prema navodima analitičara Mingči Kua, Epl se sprema za veću nadogradnju selfi kamere, ali tek kod Ajfon 17 serije.

Kompanija iz Kupertina će navodno opremiti Ajfon iz 2025. godine senzorom od 24 megapiksela. Ovo predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na aktuelnu kameru, s obzirom na to da Ajfon 15 ima 12MP senzor s prednje strane.

Kuo dodaje i da bi povećana rezolucija kamere trebalo da ponudi jasniju sliku kao i da obuhvati više detalja. Analitičar tvrdi da će se Epl prebaciti na objektiv sa šest elemenata, što će senzoru omogućiti da ispravi izobličenja i kreira preciznije fotografije.

Pročitajte još

Takođe performanse kamere u uslovima slabijeg osvjetljenja bi trebalo da dobiju značajnije poboljšanje, a sve ove nadogradnje će imati i svoju cijenu.

Nove objektive za Epl Ajfon 17 će obezbjediti tajvanska kompanija “Yujingguang”, a selfi kamere će biti za oko 100 do 120 odsto skuplje nego 5P sistem objektiva koji ima Ajfon 15.

Očekuje se da će se to odraziti i na ukupnu cijenu Ajfon 17 serije, koja će biti skuplja, prenosi B92.

O Ajfon 17 seriji smo čuli i još neke informacije ranije, pa se tako očekuje 48MP telefoto objktiv na Ajfon 17 Pro Maks modelu, dok bi Pro modeli trebalo da dobiju i “Face ID” tehnologiju ispod ekrana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu