Društvo

VAPAJ OČAJNIH RODITELJA "Ako zatvore škole, ima da izbacim muža iz kuće i dam djecu na usvajanje"

Korona brojke u Srbiji rastu, a sa njima i strepnja roditelja da bi nova mjera mogla da dovede do ponovnog zatvaranja škola.

VAPAJ OČAJNIH RODITELJA "Ako zatvore škole, ima da izbacim muža iz kuće i dam djecu na usvajanje"
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Sudeći po komentarima s društvenih mreža na vijesti o mogućem prelasku na onlajn režim rada škola i fakulteta, majke i očevi bi najradije pobjegli s tog časa.

Juče i danas epidemiolozi su upozorili da Srbija ulazi u pik trećeg talasa u kome može za oko dvije nedjelje biti i do 500 zaraženih. To dovodi u pitanje nastavu uživo. Doktor Branislav Tiodorović izjavio je da se škole i fakulteti zasad drže, piše Blic.

– Ali ako pređemo 500 zaraženih za dan, što je realno očekivati da će se desiti u naredne dvije nedjelje, ako se narod ne uozbilji, nastava više neće biti u školama i na fakultetima, već isključivo onlajn – upozorio je epidemiolog i član Kriznog štaba.

Reakcije roditelja, među kojima su najglasnije majke, prilično su živopisne i raznolike i variraju od podržavanja mjera, preko zbunjenosti, sve do otvorenih molbi i Ministarstvu i koroni da ne zatvara škole.

– Molim vas ne zatvarajte škole, mi roditelji prvaka nećemo da izginemo od korona nego od nervnih slomova – komentarisala je jedna mama.

– Konkretno pitanje: da li će Djed Mraz moći ući u zemlju bez testa i/ili izolacije? Hoće li moći u ponoć ili ne – šali se druga žena.

– Ja sam za to da se zatvore škole, djeca ionako ništa nisu stigla da nauče, lijepo nas da raspuste sa posla i da učimo djecu – predlaže jedan rezignirani tata.

– Ja ne mogu više. Ne mogu više, ljudi, i posao, i djecu, i sve po kući. Znači, budu li opet zatvorili škole, ima da izbacim muža iz kuće i dam djecu na usvajanje – šali se jedna Tviterašica iz Niša, dok druga kaže da od stresa kućnog školovanja neće postati učiteljica nego alkoholičarka.

Jedan Tviteraš je rekao da roditelji moraju da “olabave” pritisak u ovakvoj situaciji.