Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VELIKA AKCIJA HAPŠENJA Čak 33 muškarca privedena zbog SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA DJECE

Svijet
Autor:

Foto: Screenshot

Britanska policija uhapsila je 33 muškarca optužena za seksualne zločine u istorijskoj istrazi povodom zlostavljanja djece u koje je bila uključena i jedna žena, izjavile su danas policijske snage u sjevernoj Engleskoj.

Kako prenosi Rojters, muškarci su uhapšeni nakon što je jedna žena izjavila da je seksualno zlostavljana kao dijete u periodu od 2002. do 2005. godine u Halifaksu, gradu u Zapadnom Jorkširu, izjavila je lokalna policija.

Svi muškarci ispitani su i pušteni pod prismotrom, prema riječima policije.

– Zaštita i bezbjednost djece su prioritet…ova operacija dio je akcija policije Zapadnog Jorkšira u kojima se istražuju sadašnji i prošli prestupi u vezi sa djecom – izjavila je inspektorka Laura Nild.

Ona je saopštila i da “borba protiv zlostavljanja djece nije nešto što policija može da sprovodi samostalno”, i da “zbog toga nastavljaju blisku saradnju sa lokalnim vlastima, dobrotvornim i drugim organizacijama koje pružaju podršku žrtvama i dovode prestupnike pred lice pravde.”

Policija Zapadnog Jorkšira je u toku proteklog mjeseca uhapsila 55 muškaraca u zasebnoj istrazi povodom istorijskih optužbi za seksualno zlostavljanje djece od strane sedam žena iz te oblasti.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO