Biznis

VELIKI POTENCIJAL U ETNO-TURIZMU Gašić: Planirati zajedničke nastupe Srpske i Srbije na trećim tržištima

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić saglasile su se u Beogradu da postoji veliki potencijal u oblasti etno-turizma, kao i da je potrebno razvijati receptivni turizam i planirati zajedničke nastupe na trećim tržištima.

VELIKI POTENCIJAL U ETNO-TURIZMU Gašić: Planirati zajedničke nastupe Srpske i Srbije na trećim tržištima
FOTO: SRNA

Na sastanku je bilo riječi o turističkoj saradnji i razvoju zajedničkih projekata koji bi doprinijeli regionalnom jačanju tog sektora.

Matićeva je ovom prilikom istakla da je za povratak normalnom funkcionisanju, a posebno za oporavak ugostiteljsko-turističkog sektora ključna vakcinacija, koja ujedno i podiže povjerenje u ovaj sektor, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Pročitajte još

Ona je izrazila uvjerenje da će povezivanju tržišta Srbije i Republike Srpske, i unapređenju ukupne ekonomske saradnje značajno doprinijeti izgradnja auto-puta Ruma-Šabac.

Gašićeva je istakla da Republika Srpska i Srbija saradnju kontinuirano jačaju sprovođenjem zajedničkih projekata, odluka i rješenja koja se donose, kako kroz bilateralne odnose nadležnih ministarstava, tako i kroz stratešku saradnju dvije vlade.

Ona je dodala da zajednička saradnja nije trpila zbog ograničenja koje je u protekloj godini nametnula pandemija, već da se naprotiv Srbija pokazala kao najpouzdaniji partner Republike Srpske u doba krize, ne čemu se ovom prilikom posebno zahvalila.

Prihvati notifikacije