Sudbine

(VIDEO, FOTO) "Brat mi najviše nedostaje, ali sve će proći" Potresna priča dječaka iz BiH kojeg je majka ostavila, djetinjstvo provodi sa djedom u oronuloj kući bez struje

Podsjetimo se priče iz 2017. godine kada je majka napustila malog Ajdina Mujkića, a njegova priča rasplakala cijeli region.

Ajadin Mujkić
FOTO: HAYAT MEDIA BIH/YOUTUBE/SCREENSHOT

Majka je kada je odlazila, vjerovatno u potrazi za boljim životom, sa sobom povela mlađeg sina, Ajdinovog brata.

Region je potresla priča o dječaku Ajdinu Mujkiću iz BiH kojeg je majka ostavila i koji djetinjstvo provodi sa djedom Huseinom.

Nakon što ga je majka napustila, o malom Ajdinu računa vodi djeda, kome je i samom potrebna tuđa njega jer je davno povrijedio nogu i kreće se uz pomoć štake.

Njih dvojica zajedno, prevazilaze sve nedaće. Žive bez ikakvih primanja u oronuloj kući, u kojoj često nema struje.

Djed je davno povredio nogu, i od tada nije u mogućnosti da radi, a samim tim ni da zaradi, prenosi Stil Kurir.

Ajdinova želja je bila da dobije bicikl, ali mu djed to nije mogao obezbijediti.

Ajdina pozove ponekad, ali jedan poziv s vremena na vrijeme ne može da nadoknadi prazninu koju osmogodišnji dječak osjeća. Otac, pak, radi na terenu, rijetko dolazi kući i po riječima djed i dječaka ne doprinosi u troškovima odgajanja djeteta.

Ajadin Mujkić
FOTO: HAYAT MEDIA BIH/YOUTUBE/SCREENSHOT

Nedostaje mi mama, ali brat mi najviše nedostaje. Ali… sve će proći – suzno je prije nekog vremena rekao dječak, a ove riječi potresle su region.

Nakon što je priču o malom Ajdinu emitovala bosanska televizija Hayat, o teškim uslovima u kojima živi osmogodišnji dečak saznala je cijela zemlja, socijalni radnici su zakucali na vrata djeda Huseina.

Ajadin Mujkić
FOTO: HAYAT MEDIA BIH/YOUTUBE/SCREENSHOT

Djed je između ostalog rekao da su mu socijalni radnici rekli da umalo nisu bez posla ostali nakon što je priča objavjena.

– Šta ću vam ja, vi ste znali za malog Ajdina i prije, evo dvije godine kako je bez majke, kako je kod mene, i za dvije godine niste nikada došli – poručio im je Husein.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije