Sudbine

(FOTO) Nakon 17 operacija počela novi život: Žaklin je imala 22 godine kad su joj 2 psa DEFORMISALA LICE

Život studentkinje Žaklin Duran iz Teksasa preko noći se pretvorio u košmar nakon što su je napali psi i uništili lice do neprepoznatljivosti, zbog čega je do danas imala 17 operacija.

Žaklin Duran s momkom
FOTO: JACQUELINE_CLAIRE99/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Od napada koji se dogodio prije dvije i po godine, 23. decembra 2021, ona je pretrpjela 17 operacija lica, od kojih su mnoge bile rekonstruktivne jer je u napadu ostala bez nosa, ušiju, usana i obraza. Napad je započeo čim je ušla u kuću bračnog para čije je pse trebala da čuva, Lusi, mješanca njemačkog ovčara i Bendera, mješanca boksera i pitbula. Agonija koju je tada prošla, trajala je čak 37 minuta.

Brzom reakcijom policije, koja ju je izvukla iz kuće i doktora, njen život je spasen.

Danas, dvije godine kasnije, ona je inspiracija svima. Iako su mnogi mislili da će početi da se plaši pasa, to nije bio slučaj. Njene dvije krznene bebe, Aspen i Ebi, pomogle su joj da utješi kroz proces liječenja.

Odrasla sam u ljubavi sa psima. Moj tata je imao zlatnog retrivera kada sam bila beba. Sjedila bih i zurila u nju. Osjećam se kao da je to nekako bio temelj moje ljubavi prema psima, a da to nisam ni svjesna – rekla je ona za medije.

Partner ostao uz nju

Dvije godine poslije događaja koji joj je promijenio život kaže da ima podršku porodice, prijatelja i dečka, koji je ostao sa njom nakon jezivog napada životinja. Kada se osvrne na taj dan, ima da kaže samo jednu rečenicu.

– Mogla sam da umrem – rekla je, nastavljajući dalje sa citatom iz pjesme njene omiljene pjevačice Keli Klarkson “ono što te ne ubije, čini te jačim”.

O onome što joj se dogodilo javno govori na društvenim platformama Jutjub i TikTok, kao i Instagramu.

Prvi put kada je okačila snimak na TikTok, dobila je upozorenje od moderatora: “Neki ljudi mogu smatrati da je ovaj video uznemirujući.”.

Teška je činjenica znati da je video koji jednostavno prikazuje moje lice izazvao takav odgovor – rekla je ona.

Pročitajte još

Nedjelju dana nakon njene 16. operacije, portal Spektrum njuz susreo se sa Žaklin dok je uređivala svoj prvi Jutub video. Na kanalu objavljuje video zapise u kojima prikazuje svoju svakodnevicu poslije operacija, priča o tome kako su se ona i njen dečko zaljubili i vijesti koje su pokrivale njen napad.

Želi da bude motivacioni govornik

– Pokušavam da obavijestim ljude o borbama i čudima koja su došla sa ovim putovanjem sa kojim se suočavam. Osjećam da je dio moje svrhe da prođem kroz ovo i pomognem drugima. Jer da, prolazim kroz ovo, ali nisam jedina osoba na svijetu koja prolazi kroz teška vremena, i želim da dijelim nadu, dobrotu i ljubav – rekla je Žaklin.

Njen cilj je da dobije diplomu iz logistike lanca snabdijevanja na Univerzitetu Teksas u Dalasu. Međutim, njen san je da bude inspirativni/motivacioni govornik, koji putuje svijetom i deli svoju priču o preživljavanju, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu