Kultura

(VIDEO, FOTO) Čekalo se novih 100 epizoda: Zbog čega serija “Bolji život” nije dobila nastavak, ovo je glavni razlog

Kultna serija "Bolji život" jedna je od najgledanijih serija u bivšoj Jugoslaviji.

(VIDEO, FOTO) Čekalo se novih 100 epizoda: Zbog čega serija “Bolji život” nije dobila nastavak, ovo je glavni razlog
FOTO: RTS/SCREENSHOT

Svakodnevna dešavanja porodice Popadić od 1987. do 1991. pratilo je više miliona gledaoca širom Srbije i okolnih zemalja.

Kada je emitovana posljednja epizoda, mnogi su tugovali i očekivali su nastavak, ali se to nije desilo.

Serija je reprizirana mnogo puta, tačnije, do 2009. čak četiri. Tada je tadašnji direktor RTS Aleksandar Tijanić predložio Siniši Paviću, autoru serije, da napiše novih 100 epizoda, koje bi pratile živote glavnih glumaca dvadeset godina kasnije.

Mnogi su bili oduševljeni idejom, ali Siniša Pavić nije htio ni da čuje za to.

– Teško je okupiti ljude oko bilo čega, a i ne može danas da se pravi “Bolji život. Lijepo je što su svi Popadići zajedno proslavili taj jubilej. Oni jesu glavni akteri priče, ali mnogo je drugih, sjajnih glumaca koji su obilježili tu seriju, a nisu više živi. Kada se radi tako velika priča, nijedna uloga nije mala. Ukoliko bismo sastavili sve što je Bata Živojinović odigrao kao Macola, dobili bismo tri igrana filma. Bio je tu i Mihajlo Vitorović, Danilo Lazović, Radmila Savićević, Miloš Žutić, pa Dušan Poček, kome je hipohondar Jezdimir Uskoković bila životna uloga. Ne može se reći da su to epizodne uloge, velike su bile i po obimu i sjajno su odigrane – objasnio je Siniša Pavić jednom prilikom, piše “Lepa i srećna”.

Inače, avanture, ljubavne doživljaje i životne okolnosti porodice Popadić, 2007. godine, pratilo je 23,3 % gledalaca u Srbiji, što joj je donelo treće mjesto po mjerenju gledanosti. Serija se takođe reprizirala u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. U Hrvatskoj je 2012. potukla Sulejmana Veličanstvenog, dok je u BiH od 2015. godine, često na repertoaru televizijskih stanica, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije