Politika

(VIDEO) MILICA ZAVODNICA Evo kako je Đurđević Stamenkovski izbačena iz SRS i koga je čupala za kosu zbog muškarca

Milica Đurđević Stamenkovski, nominalna predsjednica pokreta "Zavetnici" čiji je pravi lider zapravo njen muž Stefan Stamenkovski, ima živopisne političke početke kao mlada aktivistkinja Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

(VIDEO) MILICA ZAVODNICA Evo kako je Đurđević Stamenkovski izbačena iz SRS i koga je čupala za kosu zbog muškarca
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Iako je SRS poznata po brojnim skandalima, Milica Zavetnica je uspjela da iz takve partije bude izbačena upravo zbog skandala! Preciznije, zbog ljubavnog trougla i tuče sa partijskom koleginicom oko njenog budućeg muža.

U cijeli skandal je upućen Nemanja Šarović, tada visoki funkcioner SRS a sada predsjednik pokreta “Ljubav, vera, nada”.

“Nisam htio da utvrđujem ko je koga više čupao za kosu

U to vrijeme bio je predsjednik beogradskog odbora SRS. Po službenoj dužnost pripala mu je nezahvalna uloga mirotvorca između Milice Đurđević i njene radikalske koleginice.

– Stefan Stamenkovski bio je predsjednik omladine (SRS), a (njegova tadašnja devojka, a sadašnja supruga, prim. aut) Milica je bila je predsjednik omladine za Grocku. A bila je tu i druga djevojka koja je bila tu predsjednik mjesnog odbora. Radi se o događaju u mjesnom odboru Kaluđerica. Došlo je do toga da su se njih dve potukle. I onda su zakukali. Jedna je bila djevojka od jednog isto našeg stranačkog aktiviste, druga je bila ta Stefanova – priča Šarović.

Situacija se otela kontroli, pa je morao da reaguje šef Šarović.

– I onda su oni zakukali da ja rješavam tu spornu situaciju, da pokrećem disciplinske postupke. Tražio sam da se izjasne i jedni i drugi, da daju pisane izjave šta se desilo. I onda sam rekao da je za mene potpuno nenormalno da se dvije djevojke tuku i da ja neću da utvrđujem tu ko je koga više koga čupao za kosu ili ko zna šta radio, nego sam jednostavno rekao da one obe, što se mene tiče, da više tu nemaju mesta i da moraju obe da podnesu ostavku. I tako se to i završio. Onda su oni valjda nezadovoljni time što su vidjeli da tu nemaju prolaz i da više ne mogu da napreduju, otišli dalje – rekao je Šarović.

Šešelj: Ja bih njih dvije pomirio

Priča o incidentu prešla je granice Srbije i stigla i do lidera SRS Vojislava Šešelja, koji je u to vrijeme bio u Hagu.

-Čuo sam šta se desilo. Izbila je svađa oko nekog momka i one su se potukle, a Nemanja Šarović ih je, kako je bio rigidan, praktično isključio iz stranke. Ja ne bih bio tako rigidan, ja bih stavio jednu ispred druge i poravnao sve to – rekao je Šešelj.

FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Izvor “Blica” iz SRS kaže da je u ovom radikalskom skandalu Milica Đurđević “pukla kao bomba”, a da se tuča i čupanje za kosu i dan danas prepričavaju. Ipak, isti sagovornik iz SRS koji je insistirao na anonimnosti tvrdi da Milica Đurđević nije izašla kao pobjednik.

Pročitajte još

– Milica se potukla sa djevojkom koja se kasnije i udala za momka oko kojeg je letjelo perje. Milica je, da tako kažem, “izvisila”. Pukla je velika bruka tada, kao što bi i sada. Šta to znači, da se tučeš sa bilo kim?! – kaže izvor “Blica”.

Naši izvori tvrde da se Milica Đurđević (Stamenkovski) u SRS učlanila 31. maja 2009. godine, a da je izbačena 2012.

– Dok je bila pri SRS ona je nosila i majice sa likom Vojislava Šešelja, ali se poslije incidenta u mesnom odboru više nije pojavljivala – kaže izvor “Blica”.

Milica Đurđević Stamenkovski rođena je 1990. godine u Beogradu. Odrasla je, kako sama često ističe, u Kaluđerici. Završila je Prvu beogradsku gimnaziju, a potom diplomirala na Fakultetu političkih nauka. Njen otac je bio dramski pisac, novinar i ratni reporter Rajko Đurđević koji je je 2012. godine učestvovao u osnivanju pokreta “Zavetnici”, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije