Sudbine

(VIDEO) "Može jedan poljubac za dobra stara vremena" Ljubav ovog bračnog para JAČA JE OD DEMENCIJE, poslije 30 godina žive u istom domu

Na društvenim mrežama je nedavno objavljen vrlo dirljiv i prijatan snimak koji pokazuje koliko je ljubav snažna emocija.

bračni par koji ima demencijom
FOTO: SARAHASHLEIGHFLORALS/TIKTOK/SCREENSHOT

Ovaj “prvi” susret dementnog para snimljena je u prostorijama staračkog doma i pokazuje nam 86-godišnju baku Nensi i 91-godišnjeg deku Stena, koji su nakon 30 godina konačno zajedno. Iako video traje samo tri minuta, bio je sasvim dovoljan da ljudi naprave poređenje sa čuvenim filmom “Bilježnica”.

Bračni par je iz Edinburga, gdje je i započela njihova ljubavna priča. Vjenčali su se 1957. godine, nakon što su započeli “zabranjenu” romansu jer njeni roditelji nisu odobravali njihovu vezu.

@sarahashleighflorals

They both have dementia and have ended up in the same care home after 30 years apart 💔 we were so worried how this would go! It's so good to see them be friends again. Grandad still asks for his sweetheart back home and she is still very much a part of the family, she misses him a lot. Love might not be the same kind of love forever, it is a shape shifter 💖 but it never leaves 🥹 Video is filmed by my wonderful mum (their daughter) for anyone confused! #dementia #alzheimer #romanempire #Scottish #dementia #alzheimer #romanempire #Scottish

♬ original sound – Flower Preservation

Međutim, kada je Nensi dostigla svoje srednje 50-te, umalo ju je ubilo ogromno krvarenje u mozgu i podvrgnuta je operaciji koja joj je promijenila život, što je na kraju dovelo do raspada njene veze sa Stenom. Nakon njihovog razlaza, Nensi nikada nije željela da upozna nikog drugog, pa je živjela srećno sama, dok je Sten upoznao drugu ženu u svojim 70-ima koja je postala kao “druga majka” za njihovo troje djece, piše Dejli Mejl.

Ipak, kako su oboje ušli u svoje 80-te, počeli su u slično vrijeme da razvijaju znake demencije do tačke kada više nisu bili u stanju da se brinu o sebi. Karen, njihova kćerka, odlučila je da preseli Nensi blizu mjesta gdje je živjela u Zapadnom Midlendsu. Zatim je, oko Božića, takođe donijela odluku da svog oca Stena, koji je zbog nepažnje u drugom domu pao, smjesti u isti dom sa Nensi, gdje je snimila dirljiv snimak njihovog ponovnog susreta.

Pročitajte još

Na snimku, Nensi govori Stenu da “ne izgleda loše za svoje godine”, dok njen bivši muž odgovara: “Prepoznajem ti lice, ali nisam mogao da odredim ko si”, prenosi Glas Srpske.

Iako je teško razaznati u kom momentu su se prepoznali i da li su uspjeli sasvim da razaznaju jedno drugo dok demencija ponovo ne “poruši tek složene kockice”, dogovorili su se da izađu na sastanak i popiju šoljicu čaja.

– Čuvaj se, dobro izgledaš. Može jedan poljubac za dobra stara vremena- rekla je baka i poljubila ga u obraz.

Izgleda da kada mozak zaboravi, duša ipak ne zaboravlja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu