Banjaluka

(VIDEO) SPEKTAKL U BANJALUCI Aleksa Kresojević 24 časa ŠUTIRA NA KOŠ u sklopu humanitarne akcije ZA SERGEJA STUPARA

Večeras će u Banjaluci u 20 časova na košarkaškim terenima kod Studentskog centra "Nikola Tesla" početi do sada neviđeni sportski poduhvat u režiji mladog košarkaša iz Banjaluke Alekse Kresojevića.

Aleksa Kresojević
FOTO: CECILIJACECIL/INSTAGRAM/SCRENSHOT

Ovaj dvadesetčetvorogodišnji Banjalučanin košarkom se bavi od svoje sedme godine, ali će mu večeras itekako trebati podrška publike i njegovih sugrađana, jer će pokušati izvesti nešto što nikom u regionu nije pošlo za rukom.

Naime, Aleksa Kresojević planira da bez prestanka 24 časa šutira loptu na koš, a sve kako bi pomogao u prikupljanju sredstava za liječenje sugrađanina Sergeja Stupara.

Nešto slično sam pokušao, ali je bilo jako teško bez podrške ljudi. Šutirao sam 20 sati, ali se nadam da će publika biti sada uz mene sve vrijeme, jer će mi biti lakše- kaže Kresojević.

Dodaje kako će biti postavljeno nekoliko štandova sa hranom i pićem, a organizovani su i razni zabavni programi kako bi publika ostala motivisana i angažovana tokom cijelog događaja.

– Odlučio sam se na nešto jako teško, a to je 24 časa bez sna, tako da mi je publika najvažnija. Samo pomoću njih ću izdržati do kraja i nadam se da će se veliki broj sugrađana odazvati- izjavio je Kresojević.

Dodaje kako je već dugo imao želju šutirati na koš 24 časa.

– Prije tri mjeseca odlučio sam da bi to moglo da bude humanitarnog karaktera. Nakon toga sam se javio humanitarnim organizacijama i prijatelji su mi predložili da to bude za Sergeja Stupara- navodi Kresojević.

O nesvakidašnjem poduhvatu Alekse Kresojevića pisala je i Sergejeva majka Svjetlana.

– Aleksa je odlučio da ovaj poduhvat bude humanitarnog karaktera i da sav prihod od prodatog pića koje će se služiti na samom događaju ide za liječenje mog Sergeja, a takođe moći ćete da kupite određen broj koševa i na taj način učestvujete u nevjerovatnom poduhvatu i nevjerovatnoj humanitarnoj akciji- napisala je majka Svjetlana.

U humanitarnoj akciji za prikupljanje sredstava za liječenje Banjalučanina Sergeja Stupara koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći, učestvuje veliki broj građana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu