Svijet

VIŠE OD 52.000 UČENIKA VRATILO SE U ŠKOLSKE KLUPE U Crnoj Gori počela školska godina

U Crnoj Gori danas se u školske klupe vratilo više od 52.000 učenika, saopštili su iz Ministarstva prosvjete, navodeći da je prvi dan škole protekao uz poštovanje smjernica Instituta za javno zdravlje.

VIŠE OD 52.000 UČENIKA VRATILO SE U ŠKOLSKE KLUPE U Crnoj Gori počela školska godina
FOTO: R. GETEL/RAS SRBIJA

Iz Ministarstva kulture rekli su da je 41.000 đaka sedmog, osmog i devetog razreda osnovne i drugog, trećeg i četvrtog razreda srednje škole na modelu kombinovane nastave učenje uz Uči doma sadržaje i stalne konsultacije i ispitivanja iz svih predmeta u školi.

Iz ministarstva su saopštili da je danas školovanje započelo 7.630 prvaka.

– Prvi školski dan protekao je u redu, uz poštovanje smjerica Instituta za javno zdravstvo – navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da su učenicima svih razreda osnovne i srednje škole obezbijedili snimljeni materijal za najveći broj predmeta.

Iz Ministarstva su napomenuli da će se prema modelu koji je predviđen za početak školske godine sve provjere znanja svih đaka, izrade testova, kontrolnih i pisanih zadataka za sve đake, organizovati isključivo u školi, uz poštovanje mjera.

Kako su naveli, svi đaci srednjih stručnih škola, bilo kog razreda, praktičnu nastavu realizovaće u školi ili kod poslodavca, uz poštovanje mjera.

Iz Ministarstva su kazali da će posebno biti planiran rad sa djecom sa posebnim obrazovnim potrebama, za koje je pripremljen instrument za procjenu razvojnog statusa i poslat školama.

– Ovo zapravo znači da neće biti niti jednog đaka koji nema veći ili manji, direktan kontakt sa školom, a istovremeno se poštuju sve mjere Instituta – navodi se u saopštenju.