Politika

VIŠKOVIĆ PRECIZIRAO "Smjena kadrova DNS iz odbora koji koaliraju sa opozicijom"

Potpredsjednik SNSD Radovan Višković izjavio je da će u narednom periodu sa republičkih pozicija biti smjenjivani kadrovi DNS koji dolaze sa područja na kojima su opštinski odbori te stranke potpisali sporazume o zajedničkom nastupu sa opozicionim partijama na predstojećim lokalnim izborima.

VIŠKOVIĆ PRECIZIRAO "Smjena kadrova DNS iz odbora koji koaliraju sa opozicijom"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Višković je rekao danas novinarima u Čelincu da o tome svjedoči aktuelna smjena kadra DNS-a Marka Kubatlije koji dolazi sa Pala, jer paljanski opštinski odbor te stranke nije ispoštovao ranije dogovore sa SNSD-om i nedavno je potpisao koalicioni sporazum sa SDS i PDP kada je riječ o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.

– To je naš odgovor na taj sporazum i ovdje nije riječ o nečemu ličnom protiv DNS. Svi sljedeći kadrovi DNS koji budu potpisali takve sporazume, a nalaze se na nekim republičkim pozicijama biće smijenjeni ukoliko dolaze iz lokalne zajednice gdje je donesena takva odluka – naglasio je Višković.

Pročitajte još

Kada je riječ o smjeni drugih kadrova DNS, Višković, koji je i premijer Republike Srpske, rekao je da treba sačekati odluke Vlade Srpske.

– Ne treba žuriti i ništa prejudicirati. Ne vidim da je ovo neki veliki problem i mislim da se o tome u javnosti daje previše značaja. Naime, većina u parlamentu Srpske bila je 57 poslanika. I kad svih sedam poslanika DNS-a ne bi bilo u skupštinskoj većini, to je ponovo većina od 50 poslanika – dodao je Višković.

Kada je riječ o mogućoj smjeni ministara DNS u Vladi, Višković je rekao, između ostalog, da Senka Jujić, koji vodi resor lokalne uprave i samouprave, radi svoj posao sve dok je na toj poziciji.

– Do kada će to biti, ne zavisi od mene, već od mnogih dešavanja, odnosno opštinskog odbora DNS iz kojeg dolazi- rekao je Višković.