Digitalna Srpska

VIZIJA URBANOG RAZVOJA GRADIŠKE Najveći granični grad Srpske postigao DIGITALNU TRANSFORMACIJU

Pametni gradovi nastaju i razvijaju se ne samo zahvaljujući tehnologiji nego i viziji onih koji ga vode.

VIZIJA URBANOG RAZVOJA GRADIŠKE Najveći granični grad Srpske postigao DIGITALNU TRANSFORMACIJU
FOTO: GRAD GRADIŠKA/PROMO

Ovakvu viziju za Gradišku imao je njen gradonačelnik Zoran Adžić i time približio ovaj granični grad pozitivnim iskustvima gradova u regionu kao što su to u Srbiji: Beograd, Novi Sad, Niš, Loznica, Kragujevac, Užice, Čačak kao i Hrvatskim gradovima: Zagreb, Rijeka, Krk, Karlovac.

Najveći granični grad Srpske izvršio je digitalnu transformaciju koristeći dio platforme smart city kroz sistem objedinjene naplate (SON), koji predstavlja uslugu objedinjene naplate komunalnih usluga i gradskih naknada.

Koliko je efikasan sistem objedinjene naplate i šta sve obuhvata (koje komunalne usluge) jedan objedinjeni račun?

Sistem objedinjene naplate uključuje tri komunalne usluge, komunalnu naknadu, vodovod i čistoću. Benefiti od primjene sistema su u povećanju naplativosti i smanjenja troškova procesa naplate. Ovaj sistem koristi nešto više od 21.000 potrošača.

Umjesto da izdajemo 63.000 računa izdajemo ih 21.000, na taj način ostvarujemo uštedu od 22.000 KM samo na mjesečnom nivou ili 264.000 KM godišnje. Osim toga, ušteda po tom osnovu je veća jer korisnici koji to žele prelaze na dostavu računa emailom. Ovdje ne mogu da ne dodam da sam i sam korisnik tog SON-a, te da kako za građane tako i za mene glavnu prednost ima značajna ušteda vremena prilikom plaćanja računa.

Istakao bih i sljedeće prednosti: formirana baza podataka kao jedinstvena baza lokalne zajednice, baza podataka kao podrška konceptu smart city-ja, uštede u hardverskoj i softverskoj opremi, uštede u potrošnom materijalu, centralizovan priliv sredstava za sve komunalne proizvode i usluge, manji troškovi platnog prometa za grad i komunalna preduzeća, te kao što sam rekao veća naplativost komunalnih proizvoda i usluga.

Čime ste se rukovodili kada ste odlučili biti među opštinama tj gradovima pionirima u Republici Srpskoj u procesu uvođenja platforme smart city?

Smart city više ne treba da je naša budućnost već sadašnjost. Tehnologije su tu da služe nama, a u konkretnom slučaju na smanjenje troškova i potrošnju energije, što pak omogućava čišću okolinu, a sve zajedno značajno utiče na podizanje životnog standarda stanovnika.

U fokusu moga rada su građani, njihove potrebe i optimalno korištenje resursa, ovu ideju na najbolji način zaokružuje digitalna transformacija. Ovo, svakako zahtjeva i interaktivnu i odgovorniju gradsku upravu i to je izazov koji smo htjeli i na koji smo bili spremni i želimo se razvijati na još bolje.

S obzirom da Sistem objedinjene naplate podrazumijeva nabavku softvera, njegovo održavanje baze podataka i podršku korisnicima softvera, bilo je mnogo novina, izazova, softverskih rješenja, obuka, kako ste se prilagodili tom procesu?

Mi smo kroz ovaj dio prošli sa kompanijom Dwelt iz Banjaluke, kojase što je neobično, razvojem softvera dokazala prvo na inostranom terenu, a onda svoje iskustvo prenijela i na domaći teren. Mlada je to ekipa po godinama starosti, ali sa visokim stepenom obrazovanja i jasnom vizijom koju kroz vlastiti softverski proizvod, a jedini ga imaju u BiH, Platformu X razvijaju svoju viziju.

Čini mi se na dohvat ruke njihova ideja kontrole potrošnje kroz mobilne uređaje i mnog druge koje razvijaju u cilju kvalitetnijih životnih standarda. Iskreno, zadovoljan sam ekipom iz Dwelta i njihovim profesionalnim pristupom poslu. Trebalo je sve to realizovati, a tu su izazovi od tehničke opreme, obuke ljudskih resursa, održavanje sistema, savjeti itd. Sada izgleda lako, ali vjerujte proces je to čijim sam krajem zadovoljan.

Koja je Vaša ocjena sistema za objedinjenu naplatu i da li biste usvojili i realizovali i druge mogućnosti koje pruža platforma smart city?

I kao gradonačelnik i kao građanin smatram da je SON donio višestruke benefite građanima, kao i uštede gradskoj upravi i komunalnim preduzećima.Vođenje pametnog grada znači zadovoljnije građane, unaprijeđenje gradskih usluga, rast privrede, kvalitetnije upravljanje gradom. Kvalitet i razvoj je ono na čemu radim svakodnevno.

Tako da je moja vizija Gradiške sigurno i u većem obimu digitalne i komunikacijske transformacije i prihvatanju novih ideja u cilju zadovoljenja potreba građana Gradiške.

Pametni gradovi pružaju održivost, ali i povećavaju potencijal pojedinaca i čitave zajednice, Gradiška je sa vizijom urbanog razvoja uhvatila regionalni korak u primjeni digitalne i komunikacijske tehnologije.

A.E.