Gradovi

VLADA OBEĆALA 30 MILIONA KM Ćurić: Završena projektna dokumentacija za novu bolnicu u Trebinju

Grad Trebinje završio je projektnu dokumentaciju za izgradnju novog kliničko-bolničkog centra u Trebinju, za šta će Vlada Republike Srpske obezbijediti 30 miliona KM, rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

VLADA OBEĆALA 30 MILIONA KM Ćurić: Završena projektna dokumentacija za novu bolnicu u Trebinju
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Ćurić je naveo da će nova zdravstvena ustanova, koja će biti viši nivo zdravstvene zaštite, odnosno kliničko-bolnički centar, biti locirana u rejonu buduće zapadne obilaznice, u neposrednoj blizini putnog pravca Trebinje-Dubrovnik.

On je dodao da će izgradnja početi tokom naredne godine, te da je okvirni plan za završetak 2022. godina.

Ćurić je istakao da je razlog zbog kojeg je donesena odluka o izmještanju ove zdravstvene ustanove iz grada to što je planirano da se grad u budućnosti širi u tom pravcu, kao i zbog brojnih praktičnih infrastrukturnih rješenja, kao što su parking, lokalne putne komunikacije i slično.

– Kliničko-bolnički centar, pored redovnih usluga biće i zdravstvena ustanova orijentisana u komercijalne svrhe, s obzirom na opredjeljenje trenutne gradske vlasti da Trebinje krene i putem razvoja zdravstvenog turizma – rekao je Ćurić.

On je napomenuo da će kliničko-bolnički centar biti namijenjen pacijentima iz cijele regije jer Trebinje raspolaže i stručnim kadrom koji će moći da odgovori ovakvim izazovima.

Đurić je naglasio da je u planu i izgradnja stambenih objekata namijenjenih medicinskom kadru i ljekarima koji povremeno dolaze ili koji budu trajno zaposleni u ovoj zdravstenoj ustanovi.

– Postojeća zgrada bolnice takođe će biti namijenjena za komercijalne svrhe – precizirao je Ćurić, navodeći da će stara bolnica primati pacijente starije životne dobi koji će uz određene nadoknade moći da se liječe ili da u njoj borave određeni period.