Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Vlada RS planira da stambeno zbrine još nekoliko stotina porodica poginulih i ratnih vojnih invalida

Društvo
Autor:

Foto: Valentina Mišljenović/RAS Srbija

Vlada RS usvojila je danas novu Uredbu o stambenom zbrinjavanju porodica poginulih i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije u Srpskoj kojom bi trebalo da se stambeno zbrine još nekoliko stotina korisnika iz ovih kategorija.

Resorni ministar Duško Milunović rekao je danas nakon sjednice Vlade RS da će novi poziv za prijave ovih kategorija za zbrinjavanje biti otvoren odmah nakon što Uredba stupi na snagu.

Procjene su da će za nastavak zbrinjavanja po ovoj uredbi biti potrebno oko 19 miliona maraka i oko 400  stambenih jedinica, te da bi oko 700 ljudi trebalo da dobije nepovratna novčana sredstva.

– Već raspolažemo sa nekih 75 jedinica i čekali smo da se donese ova uredba da bismo raspisali poziv i za njihovu dodjelu. Osim toga, očekujemo da ćemo nakon što se korisnici prijave na novi poziv i kada se utvrdi ko tačno ima pravo na stambeno zbrinjavanja, dobiti i tačan podatak o tome koliko u RS ima nezbrinutih porodica poginulih i ratnih vojnih invalida, jer nismo uspjeli do sada dobiti kvalitetne podatke o tome – rekao je Milunović.

Do sada je programom stambenog zbrinjavanja ovih kategorija, na osnovu prethodne uredbe Vlade RS, stambeno zbrinuto ukupno 8277 osoba i njihovih porodica, a za to je utrošeno oko 150 miliona maraka – rekao je Milunović.

-Nadamo se da ćemo nakon ovog programa moći da kažemo da smo zbrinulu sve iz kategorija porodica poginulih i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije – dodaje on.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO