Sudbine

"Vodila ih je misao samo da spasu dijete" Borba za život dječaka (1) uspješno je završena zahvaljujući brzoj reakciji policajaca

Herojska trka za život odigrala se prošlog četvrtka od Pančevačkog puta do Urgentnog centra, kada je uz pomoć dvojice policajaca spasen život jednogodišnjeg dječaka.

Policija Srbija
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Dijete je kod kuće palo sa stolice i zadobilo povrede glave, pa su članovi porodice sjeli u kola sa mališanom i uputili se hitno u Urgentni centar.

Na Pančevačkom putu, kao i obično, bila je gužva. Zabrinuti ujak nije imao izbora i na semaforu je zatražio pomoć od dvojice policajaca u vozilu koji su se našli na tom mjestu.

On je dvojici mladića, koji rade u policijskoj ispostavi u Borči, objasnio da je sin njegove sestre životno ugrožen i da dijete ne daje znake života, a zatim ih pitao da li ikako mogu da im pomognu da stignu do Urgentnog centra.

Policijska pratnja omogućila je ujaku da za svega nekoliko minuta stigne do Urgentnog centra, a djetetu sa potresom mozga spasen je život.

Policajci nisu oklijevali, dali su gas, a za njima je na ovu trku za život krenuo i ujak jednogodišnje bebe.

– To su dva mlada momka. Oni su uspjeli da stignu od Pančevačkog puta do Urgentnog centra za pet minuta – rekao je izvor upoznat sa akcijom spasavanja.

“Vodila ih je misao da daju sve od sebe kako bi spasli dijete”

Pročitajte još

– Kada smo kasnije pričali sa njima, rekli su da nisu razmišljali. Vodila ih je misao da daju sve od sebe kako bi spasli dijete. I najviše su brinuli o tome da li će stići do Urgentnog centra na vrijeme. Poslije smo saznali da je dijete imalo jak potres mozga. Kao da ih je sam Bog poslao da stanu na semafor pored nas – rekao je ujak povrijeđenog dječaka.

Kako je ispričao izvot, mladići koji su učestvovali u ovoj borbi za život, nisu htjeli da uznemiravaju porodicu dječaka.

– Oni nisu željeli da ih zovu kako im ne bi smetali, ali ih je zanimalo kako je dijete. Srećom, ujak djeteta javio se poslije par sati i obavijestio ih da je dječak dobro. Mladi policajci su bili srećni što su uspjeli da spasu dijete – rekao je izvor, pišu Novosti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije