Politika

“Vojno i ekonomski jaka Srbija potrebna svim Srbima“ Selak pozdravio inicijativu za vraćanje obaveznog vojnog roka

Jaka, stabilna, te vojno i ekonomski napredna Srbija potrebna je cijelom srpskom narodu.

Lider SPS
FOTO: SPS

To je izjavio lider Socijalističke partije Srpske, Goran Selak, nakon inicijative ministra odbrane Srbije Miloša Vučevića i Generalštaba Vojske Srbije, kojom se predviđa vraćanje obaveznog vojnog roka.

Prirodno je da mi iz Republike Srpske sa posebnom pažnjom pratimo i podržavamo sve uspjehe Srbije, koja je naša matica. Iskreno nas raduje infrastrukturni razvoj Srbije, kao i napredak u oblasti ekonomije i diplomatije, a posebno napredak koji Srbija ostvaruje u oblasti odbrane. Imajući u vidu globalna kretanja, vraćanje obaveznog vojnog roka doprinijelo bi sigurnosti cijelog regiona, što je u interesu srpskog naroda, stoga apsolutno podržavamo inicijativu ministra odbrane Miloša Vučevića – poručio je lider SPS.

Pročitajte još

Selak je naglasio da neke od zemalja Evropske unije imaju redovno služenje vojnog roka, a da neke, poput Njemačke, planiraju da ponovo uspostave ovaj oblik vojne obaveze.

Srbija je do dolaska SNS na vlast bila ekonomski i vojno devastirana zemlja. Podrška državotvornoj politici predsjednika Vučića istovremeno je i podrška Republici Srpskoj i cijelom našem narodu, jer garancija našeg opstanka je jaka i razvijena Srbija. Snažna i organozovana Vojska Srbije predstavlja odvraćajuću silu i sigurnost da nikada više nećemo svjedočiti pogromu našeg stanovništva – poručio je Selak.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu