Politika

“Volimo jesti kupus, POSLAĆU MU GLAVICU” Milanović prozvao Srbiju da vodi “kupusaru” od politike, stigao mu odgovor od Vučića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas hrvatskim vlastima da bi trebali da vode istu politku kao i Srbi jer je to jedna “dobra i kvalitetna politika”

“Volimo jesti kupus, POSLAĆU MU GLAVICU” Milanović prozvao Srbiju da vodi “kupusaru” od politike, stigao mu odgovor od Vučića
FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA/SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Vučić je reagujući na izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, koji je rekao da Srbija ne vodi hibridni rat već “kupusaru” od politike, poručio da je to “odlična politika”.

Mi volimo kupus, volimo da jedemo, imamo vrhunski kupus u Futogu, pa dobro, ima još malo da sačeka, kad dođe sezona futoškog kupusa, poslaću mu glavicu kupusa da vidi da je to jedna prava i vrhunska politika. Daj Bože da i oni takvu vode – rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje da li se u Minhenu vidio sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, piše Tanjug.

Vučić je rekao i da se nije vidio sa Plenkovićem, čak ni usput.

Podsjećamo, ninistar obrane Ivan Anušić rekao je juče da Hrvatska želi govoriti o hibridnom ratu i djelovanju ruskih saveznika u jugoistočnoj Europi na idućem samitu NATO u Vašingtonu, aludirajući na Srbiju kao saveznicu Rusije.

Pročitajte još

Na to je reagovao Milanović koji je rekao “da Srbija ne vodi hibridni rat, već kupusaru od politike jer se ne može odlučiti hoće li biti proevropska ili proruska”.

– Srbija sama ne zna što hoće. To nije nikakav hibridni rat, to je nekakva kalja, kupusara od politika. Dosta godina vode politiku izrazito proevropski, onda izrazito proruski, a narod striže ušima. Nažalost, tako je – naglasio je hrvatski predsjednik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu