Gradovi

VOZAČI USPORITE U prvih šest mjeseci u Prijedoru zabilježeno oko 7.500 slučajeva prekoračenja brzine (FOTO)

U prvih šest mjeseci ove godine u Prijedoru je zabilježeno oko 7.500 slučajeva prekoračenja brzine, dok je pojedini stacionarni radari u jednom danu zabilježe i po 200 puta.

VOZAČI USPORITE U prvih šest mjeseci u Prijedoru zabilježeno oko 7.500 slučajeva prekoračenja brzine (FOTO)
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RINGIER

Iz Policijske uprave Prijedor su u okviru preventivne kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova pod nazivom “101 život” apelovali na vozače da vode računa o ograničenoj brzini i da vožnju prilagode uslovima na putu .

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Prijedor Mario Milašin je podsjetio da na području koje operativno pokriva ova Policijska uprava prekoračenje brzine od 20. juna bilježi i 10 “crnih stubova”, odnosno stacionarnih radarskih sistema.

Oni su na četiri lokacije na području grada Prijedora, na dvije lokacije u opštinama Novi Grad i Kozarska Dubica i po jedan je na području Kostajnice i Oštre Luke.

Milašin je naveo da stacionarni radari mjere brzinu od pet do 320 kilometara na čas. U slučaju da je njeno ograničenje prekoračeno, prekršaji se automatski obrađuju u Policijskoj stanici za obradu prekršaja u Banjaluci.

Svaki radar u toku 24 časa zabilježi od 50 do 200 prekoračenja brzine. Rekord je na magistralnom putu Prijedor-Novi Grad, odnosno kod nadvožnjaka u naselju Raškovac, gdje radar dnevno zabilježi čak 200 prekoračenja brzine.

U prvih pet dana rada, na ovom mjestu radar je zabilježio čak 840 prekoračenja brzine.

Pročitajte još

– Policijska stanica za obradu prekršaja dostavlja vlasnicima vozila obavjest i prekršajni nalog o učinjenom prekršaju , a ukoliko se prilikom obrade prekršaja utvrdi da se radi o neregistrovanom vozilu, vlasnici se sankcionišu i za navedeni prekršaj. Na području Policijske uprave Prijedor u toku prvih šest mjeseci 2022. godine ukupno je evidentirano oko 7.500 prekršaja prekoračenja brzine, do sada je sankcionisano oko 3.500 vozača, dok se za oko 30 odsto vozača izriče i zabrana upravljanja motornim vozilom – rekao je Milašin.

On je istakao da je neprilagođena brzina jedan od osnovnih uzroka saobraćajnih nezgoda. To je i razlog što pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ovog i narednog mjeseca provode kapanju pod nazivom “101 život”.

Biće pojačane i kontrole vozača pod dejstvom alkohola i opojnih droga, ali i kontrola korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije