Politika

Vučić: Naša politika je EU, ne mijenja je želja bilo kog političara

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je članove vlade da poštuju politiku puta Srbije ka EU i poručio da se ta politika neće mijenjati, niti zavisi od želja bilo kog poitičara.

Vučić: Naša politika je EU, ne mijenja je želja bilo kog političara
FOTO: ZORAN ZESTIC/TANJUG

Naša politika je EU, ali i očuvanje i unapređenje prijateljstava sa tradicionalnim prijateljima i i saveznicima, kao što su Risija i Kina. Tu politiku određuju institucije Srbije i neće se promeniti željon bilo kog političara u Srbiji –  naglasio je srpski predsjednik u izjavi novinarima u Bakuu.

On je to rekao odgovarajući na komentare u njemačkoj štampi o mogućoj promjeni politike Srbije, a nakon reagovanja ministra Aleksandra Vulina na nedavni intervju šefa delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija.

Onima, koji potcjenjuju značaj EU za nas poručio je:

– Malo stanite, nalazimo se na evropskom putu i potpuno sam siguran da se nalazimo na dobrom putu – rekao je Vučić.

Povodom pisanja štampe na njemačkom govornom prostoru da se pojavila sumnja da Srbija napušta evropski put, rekao je da ne zna o čemu se radi, ako nije zbog izjave ministra Aleksandra Vulina.

Podsjetio je da je, kada je polagao zakletvu kao premijer, svojevremeno, rekao koja je politika Srbije, a to je politika prijateljstva i poštovanja prema prijateljima, da nećemo uvoditi sankcije Srbiji i da se Srbija nalazi na evropskom putu, a to je, kako je naveo, ponovio i kada je postao predsjednik.

– To je politika Srbije i ona se neće promjeniti zbog želje jednog ili petoro –  kazao je on.

Govoreći o izjavi Sema Fabricija, Vučić kaže da je tačno da je Kosovo kamen spoticanja na putu ka EU.

– Nisam vidio ništa sporno u onome što je Fabrici govorio – rekao je Vučić.

Prihvati notifikacije