Sudbine

Vukan ponovo ujedinio ljude: Malom borcu svi čestitaju prvi rođendan

Vukan Stojiljković iz Vranja, za čije su liječenje od spinalne mišićne atrofije organizovane brojne akcije, dobro je i danas puni godinu dana.

Vukan ponovo ujedinio ljude: Malom borcu svi čestitaju prvi rođendan
FOTO: DA I VUKAN POBEDI SMA /FACEBOOK/SCREENSHOT

U Budimpešti je sa roditeljima od sredine maja, gdje je primio najskuplji lijek, zolgensmu.

Poslije borbe za prikupljanje dva i po miliona evra za terapiju, Vukan i njegovi roditelji nastavljaju borbu za izlječenje. Krajem maja mališan je primio zolgensmu, uslijedio je period oporavka, a zbog jačine terapije sada prima steroide koji mu čuvaju organe.

– Vuki se oporavlja lijepo, svaki dan nas obraduje nekom novom vještinom ili sposobnošću, tako da se iskreno nadamo da će biti sve bolje i bolje kako vrijeme bude odmicalo. Mi svakodnevno vježbamo sa njim koliko nam uslovi dozvoljavaju. I dalje smo u izolaciji – kaže Ivana, Vukanova majka.

Pročitajte još

Vidljive su promjene, Vukan može da drži flašicu, uzima igračke. Roditelji prate uputstva ljekara iz klinike Betešda u Budimpešti, gdje se liječilo još nekoliko beba iz Srbije od spinalne mišićne atrofije.

– Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svima na neizmjernoj podršci, hvala vam dobri ljudi što ste nam omogućili da nam sin ima srećno i bezbrižno djetinjstvo. Isto tako bih apelovao svim trudnicama i budućim majkama da u porodilištu Narodni front testiraju svoju djecu na SMA- rekao je Vukanov tata Miloš.

Ujedinio je ljude, mnogi su pomogli, poslali makar jednu poruku. I sada smo svi ujedinjeni u najljepšim željama, čestitamo Vukanu prvi rođendan, piše RTS.

Prihvati notifikacije