Politika

Vuković tvrdi "Na sastanku sa Šmitom, Jelena Trivić je govorila u interesu Srpske"

Na sastanku sa gospodinom Šmitom, potpredsjednica PDP Jelena Trivić govorila je u interesu Republike Srpske i naše budućnosti, kaže zamjenik predsjednika PDP, Nenad Vuković, koji je bio dio delegacije tokom jučerašnjeg sastanka.

Vuković tvrdi "Na sastanku sa Šmitom, Jelena Trivić je govorila u interesu Srpske"
FOTO: PDP

Vuković tvrdi da narod Jeleni vjeruje, a ona je govorila ono što govori i na sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske i na svakom drugom mjestu.

Vuković kaže da je PDP ponosan što je “buduća predsjednica Republike Srpske sposobna da prihvati teške sastanke i bez poltronisanja, državnički i jasno, iznosi stavove koji možda nisu isti sa sagovornicima”.

Pročitajte još

– Patriotizam Jelene Trivić je 100 odsto iskren i u to niko realan ne sumnja, ali je upitan patriotizam većeg broja onih koji je napadaju jer manipulišu sa biračima “srbovanjem za potrebe glasova”. Bježanje od stvarnosti ocjenjujemo kao prihvatanje trajnim ovog stanja zarobljenosti i propadanja, te zbog toga razgovor nema alternativu – naveo je Vuković.

On tvrdi da nikoga ovim sastankom ne priznaju niti daju legitimitet, nego razgovaraju, što je civilizacijska stvar. -Za razliku od nas koji otvoreno iznosimo stavove, vlast SNSD sa partnerima aktivno provodi nametnute odluke g. Šmita, vraća se u institucije BiH bez da je riješen problem nametnutog “Inckovog zakona” i prihvata Briselski sporazum koji nas ostavlja bez nadležnosti u Domu naroda što je Dejtonska kategorija. Naš narod bi rekao “pametnom dosta” – zaključio je Vuković.

Prihvati notifikacije