Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

VULIN O STANJU NA KOSMETU “Za Srbiju KFOR najodgovorniji za održavanje mira “

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je na sastanku sa norveškim ministrom odbrane Frankom Bake-Jensenom da je za Srbiju apsolutno neprihvatljiva transformacija Kosovskih snaga bezbjednosti u takozvanu vojsku Kosova jer to predstavlja grubo kršenje Rezolucije 1244 UN.

On je naglasio da je za Srbiju KFOR najodgovorniji za održavanje mira i bezbjednosti na teritoriji Kosova i Metohije.

– Jednostrane odluke prištinskih vlasti komplikuju osjetljivu bezbjednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i u regionu – rekao je Vulin.

Ministri odbrane Srbije i Norveške saglasili su se da je dugogodišnja saradnja u oblasti odbrane dvije zemlje veoma razvijena i da ima prostora za njeno unapređenje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Vulin je istakao da je Norveška za Srbiju jedna od najznačajnijih zemalja u ekspertskoj i finansijskoj podršci u oblasti vojne medicine, reforme vojnog obrazovanja i planiranja odbrane.

On je zahvalio Bake-Jensenu na donacijama za dopremanje srpske lake poljske bolnice, razvoj Centra ABHO u Kruševcu, Regionalne inicijative za napredno distributivno učenje kao i na dosadašnjoj finansijskoj pomoći u sprovođenju aktuelnog projekta Povjereničkog fonda NATO.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO