Sudbine

ZA SEDMOČLANU PORODICU OVO JE KOBNA GODINA Ostali bez kuće u požaru, pa saznali da svi imaju koronu

Za samo dvije nedjelje život porodice Grejem iz Moldena u Vašingtonu, pretvorio se u pakao.

ZA SEDMOČLANU PORODICU OVO JE KOBNA GODINA  Ostali bez kuće u požaru, pa saznali da svi imaju koronu
FOTO: ETIENNE LAURENT/EPA

 Požar koji je poharao ovaj grad prethodnog mjeseca, uništio je sve što je ova porodica gradila godinama, i kao da jedna nesreća nije dovoljna, dvije nedjelje kasnije dobili su još gore vijesti.

Metju Grejem i njegova supruga Džesika vodili su svojih petoro dJece po novog kućnog ljubimca kada im je vatra progutala sve što su imali, da bi poslije 14 dana stigli rezultati testa na korona virus, koji su prethodno radili, koji je pokazao da je svih sedam članova testirano pozitivno, piše “Si-En-En”.

Trenutno se oporavljaju u hotelu i pokušavaju da isplaniraju budućnost. Požari koji su poharali Molden uništili su oko 80 posto grada, uključujući poštu, biblioteku i opštinu, prenosi Blic.

Porodica Grejam izgubila je dom, štalu i objekte u kojima su držali stvari koje nisu koristili. Njihov pas i kokoške su se izvukli.

Džesikin otac imao je simptome nalik gripu, dok je Metjuova majka saznala da je pozitivna 20. septembra, nakon što je čuvala unuke.

Niko od njihovih roditelja nije hospitalizovan, ali Metjuova majka je imala upalu pluća. Džesika i Metju osećali su se iscrpljeno, ali se trenutno oporavljaju. Djeca Konstantin (12), Klaudija (10), bliznakinje Adel i Zoe (7) i Darijus (5), prošla su puno bolje. Neki su osećali groznicu, ali su simptomi nestali već sledećeg dana.

Planovi za budućnost

Metju tvrdi kako im je zajednica puno pomogla s donacijama poput igračaka, društvenih igara i odjeće za cijelu porodicu. Zahvaljujući “kraudfanding” kampanji prikupili su više od 21.000 dolara.

Porodica trenutno razmatra kupovinu kuće ili gradnju nove na mjestu gde je bila prethodna.

– Optimistični smo. Znamo da će se dogoditi jedan od ta dva scenarija i da ćemo imati nešto bolje od onoga što smo prije imali – zaključila je Džesika.