Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZAJEDNO PREVAZILAZE KRIZU Organizatori četiri najveća festivala u RS čine sve da realizuju događaje

Kultura
Autor:

Foto: Nataša Telebak/RAS Srbija

Organizatori četiri najveća festivala u Srpskoj, Nektar OK Festa, Moto Festa, Vivia Run&More Weekend festivala i Fresh Wave-a, okupljeni u jednu Asocijaciju sa željom da zajednički prevaziđu novonastalu krizu izazvanu panedmijom, odlučni su da nastave započete pripreme kako bi ovog ljeta ipak realizovali najavljene događaje.

– Dobra vijest je da smo juče iz Instituta za javno zdravstvo RS dobili dopis da bi se sva četiri festivala mogla organizovati tokom jula i avgusta uz poštovanje svih epidemioloških mjera i preporuka koje tada budu na snazi u zemlji – poručili su na današnjoj konferenciji za novinare direktori festivala, naglasivši da su pripreme u posljednjoj fazi te da od nadležnih u narednim danima očekuju da izađu u javnost sa konkretnim smjernicama i preporukama za organizatore.

Prvi događaj koji je bio prolongiran jeste Festival “Vivia Run &More Weekend” u Banjaluci, a novi  termin održavanja je od 3. do 5. jula. Koncept festivala je ostao nepromjenjen, rekao je direktor Dragan Ćorić.

– Festival trčanja i zabave podrazumijeva kompleksnu organizaciju, teško je bilo pronaći odgovarajuće datume zbog dolaska toplijeg vremena, ali problemi su iza nas. Odustajanje svakako nije opcija za nekoga ko se bavi maratonom – naglasio je on.

Sedmi Nektar OK fest će se održati na Tjentištu u avgustu, a tačan datum će brzo biti utvrđen. Organizatori očekuju dolazak regionalnih izvođača, dok se sa svjetskim još pregovara.

– Festivali direktno dopirnose razvoju turizma i drago nam je što postoje mjere Vlade RS koje doprinose rješavanju novonastalog problema. Mi hoćemo da se borimo, jer najlakše je reći neće biti ničega – rekao je direktor Dubravko Suvara koji je optimističan za dalji razvoj situacije, te vjeruje da u narednom periodu neće biti na snazi mnoge od rigoroznih mjera koje sada važe.

Organizatori 9. Fresh Wave festivala očekuju održavanje u ranije najavljenom terminu od 6. do 8. avgusta na tvrđavi Kastel. Ugostistiće neke od najvećih svjetskih i regionalnih imena.

– Zbog novonastale situacije, nažalost, imamo problem sa otkazivanjem sponzora, te se nadamo podršci lokalnih i republičkih vlasti – izjavii je direktor Strahinja Grabovac.

Četvrti festival koji očekuje publiku ovog ljeta jeste Moto Fest u Banjaluci, i to 21. i 22. avgusta. Siniša Praštalo ispred Moto kluba Stršljen najavljuje brojne sadržaje, te dolazak do 40.000 posjetilaca iz 25 zemalja.

Primarni cilj tokom trajanja svih festivala jeste maksimalna zaštita posjetilaca i učesnika, poručuju članovi Asocijacije, dodajući da će striktno poštovati sve mjere zaštite i preporuke struke po pitanju okupljanja na otvorenom.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO