Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZAKAZAN SASTANAK AMBASADORA PIK raspravlja o inicijativi SDA za ukidanje imena Republika Srpska

Politika
Autor:

Foto: Avaz/RAS Srbija

Sjednica Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira /PIK/ na nivou ambasadora BiH, na kojoj bi trebalo da bude riječi o inicijativi SDA za pokretanje pravne procedure pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska, zakazana je u utorak, 29. januar, potvrđeno je iz Ambasade Ruske Federacije.

Sjednica PIK-a na nivou ambasadora biće održana u 14 časova u Sarajevu.

Iz Ambasada Ruske Federacije u BiH juče je saopšteno da je Ambasada predložila partnerima iz Upravnog odbora PIK-a zakazivanje vanredne sjednice zbog namjere SDA da dovede u pitanje dejtonsko ime Republike Srpske.

Ambasada Ruske Federacije izrazila je zabrinutost zbog namjere SDA da dovede u pitanje dejtonsko ime jednog od entiteta BiH i upozorila da ovakve inicijative ugrožavaju proces nacionalnog pomirenja sa teško predviđenim posljedicama.

– Smatramo takve izjave opasnim pokušajem revizije mirovnog sporazuma, što podriva stabilnost u zemlji te komplikuje formiranje institucija na svim nivoima – rečeno je u ruskoj Ambasadi.

SDA je saopštila da će putem svojih predstavnika u institucijama BiH pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO