Digitalna Srpska

Zakerberg rebrendira kompaniju Meta: Zaposlene naziva "meta drugovi"

Meta je sada metaverzum kompanija, koja gradi budućnost društvenih veza, a ne kompanija fokusirana na društvene medije. Brzo reagujte, gradite nove sjajne stvari i živite u budućnosti.

Zakerberg rebrendira kompaniju Meta: Zaposlene naziva "meta drugovi"
FOTO: MICHAEL REYNOLDS/EPA

Poručio je ovo Mark Zakerberg zaposlenima u predstavljanju novog pravca kompanije Meta, piše Gardijan.

Osim toga, Zakerberg je predstavio niz novih slogana i promjena u kompaniji koja se prethodno zvala Fejsbuk.

U objavi, koju je podijelio na svojoj Fejsbuk stranici, Zakerberg je napisao da je Meta sada “metaverzum kompanija koja gradi budućnost društvenih veza”, a ne prvenstveno kompanija fokusirana na društvene medije. Kompanija će, shodno tome, svoje zaposlene ubuduće nazivati “metamates” (u slobodnom prevodu – “meta drugovi”).

Pročitajte još

Zakerberg je istakao da želi da reformiše pravila i vrijednosti kompanije, koje nisu ažurirane od 2007. godine. Takođe je podstakao radnike da se fokusiraju na dugoročni učinak.

– Fraza “Usredsredite se na dugoročni učinak” naglašava dugoročno razmišljanje i podstiče nas da produžimo vremenski okvir za učinak koji imamo, umjesto optimizacije za kratkoročne pobjede – napisao je u svojoj objavi.

– Trebali bismo prihvatiti izazove koji će imati najveći uticaj, čak i ako se potpuni rezultati neće vidjeti godinama – dodao je.

Zaposleni se suočavaju s brzim odstupanjem od društvene mreže koja se gradila 17 godina do građenja metaverzuma, koji je većini još uvijek nepoznanica. Inženjeri Instagrama i Fejsbuka navodno se podstiču da se prijave za poslove u odjeljenjima za metaverzum i virtualnu stvarnost u kompaniji, a Meta je zaposlila hiljade novih radnika iz konkurentskih kompanija – između ostalih, i Epla.

Međutim, ove promjene brinu i zaposlene i akcionarske kompanije. Naime, dionice Mete doživjele su istorijski pad nakon posljednjeg poslovnog izvještaja, što je dovelo do gubitka više od 230 milijardi dolara u tržišnoj vrijednosti kompanije.

Usprkos istorijskom padu, Zakerberg je ostao nepokolebljiv u svom uvjerenju da je metaverzum ključni projekat kompanije (uostalom, u njega je već uložio 10 milijardi dolara).

– Uvjeren sam da je ovo pravi put za kompaniju – poručio je Zakerberg investitorima u kompaniju, piše b92.

Prihvati notifikacije