Hronika

ZAPALJEN DŽIP GRUJINE UDOVICE? Muž joj bio član opasne Kekine grupe, a sada joj je neko uništio kola

Džip koji je zapaljen u Ulici Vojislava Ilića u Beogradu vlasništvo je Nine Grujović (34), udovice Nenada Grujovića, poznatijeg kao Crni Gruja, koji je bio visokopozicionirani član Kekine grupe.

ZAPALJEN DŽIP GRUJINE UDOVICE? Muž joj bio član opasne Kekine grupe, a sada joj je neko uništio kola
FOTO: EMIL ČONKIĆ/RAS SRBIJA

Skupoceni džip “rendž rover” skoro je potpuno izgorio u ponedjeljak oko četiri sata ujutru, prenosi Kurir.

Grujovićeva udovica vidjela je požar koji je izbio usred noći sa terase zgrade pored koje je bio parkiran. Odmah je pozvala policiju i vatrogasce. Uprkos brzoj reakciji, vozilo je uništeno, a ženi je pozlilo – priča izvor Kurira.

Izvor je dodao da je vlasnica auta ispričala da ne zna ko bi mogao da zapali njen džip.

– Navodno, ona nije dobijala prijetnje i bila je u šoku kada je vidjela gotovo potpuno izgorio auto. Zasad se ne zna koji bi motiv mogao da bude, ali se ne isključuje mogućnost da je u pitanju opomena. O čemu je tačno riječ utvrdiće istraga – kaže izvor upućen u slučaj i objašnjava da se ne isključuje ni mogućnost da je automobil koji pripada Nini Grujović zapaljen greškom.

Policija je, kako izvor dodaje, istog jutra uzela snimke sa sigurnosnih kamera postavljenih na okolnim zgradama.

– Na snimcima koji su skinuti sa nadzornih kamera vidi se nepoznata osoba koja je luksuzni džip ispolivala benzinom, a potom ga zapalila i pobjegla – rekao je sagovornik upućen u slučaj.

Ninin suprug Nenad Grujović, podsjetimo, nastradao je u novembru 2018, kada je pod nerazjašnjenim okolnostima pao sa terase porodičnog stana u Đušinoj ulici. Kobne večeri njegova udovica pozvala je Hitnu pomoć i rekla da joj je muž pao sa 10 metara visine. Istragom je utvrđeno da smrt nije bila nasilna i da je sam skočio sa terase.

Prema informacijama do kojih je ovaj portal juče došao, Nina Grujović nije vlasnica igraonice u čijoj je neposrednoj blizini zapaljen džip.

– Vlasnica igraonice je druga žena i ima drugi automobil. Vlasnicu džipa viđali smo u toj zgradi, kao i da tu parkira, ali ne znamo da li je to njen stan i da li tu živi – rekle su komšije za Kurir.

Kekina ekipa

Inače, Crni Gruja, koji se povezuje sa klanom Dejana Stojanovića Keke, javnosti je postao poznat da je po nalogu Evropskog suda za ljudska prava, od države dobio odštetu od 6.000 evra jer je u pritvoru proveo devet i po godina, a da mu nije donijeta pravosnažna presuda.

Pošto je 2016. prebačen u kućni pritvor, osuđen je na 10 godina zatvora zbog pljačke pošte na Novom Beogradu 2006, u kojoj je ubijen radnik, ali je oslobođen optužbi za ubistvo.

“Spreman sam da umrem”

Nenad Grujović je, svojevremeno, tokom boravka u pritvoru duže od 20 dana štrajkovao glađu jer mu u beogradskom zatvoru nije bilo dozvoljeno da koristi ljubavnu sobu.

– Suprugu Ninu volim najviše na svijetu i zbog ljubavi sam spreman da umrem. Čak 64 mjeseca ne mogu da koristim sa ženom pravo na intimnu posjetu. Dajem vam riječ, neću početi da jedem, spreman sam da umrem – rekao je pred sudom u aprilu 2012.

Kasnije mu je omogućena ljubavna soba i sa suprugom je dobio dvoje djece. Inače, Nina je dolazila na sva suđenja Gruji.