Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ZAŠTO VAŠ AUDI KOŠTA VIŠE OD ZDRAVLJA DJECE?!” Otac bolesnog mališana pisao političarima u BiH

Društvo
Autor:

FOTO: TINKTUREDRSULCA.COM / RAS SRBIJA

Elvis Žigonja, otac je dječaka Ajdina koji se pobijedio tešku bolest, dirnuo je mnoga srca svojom porukom političarima BiH.

Maleni, hrabri Ajdin mnogo je bolje, hoda intenzivno, ali njegov otac dobro se sjeća borbe koju su prolazili godinama, skupljajući novac za bolje sutra svom sinu. On je ime svih roditelja koji za bolesnu djecu tako godinama “obilaze, od vrata do vrata” i čekaju da prikupe par hiljada da pomognu svojoj djeci, napisao emotivno pismo koje je uputio članovima Predsjedništva BiH i drugim političarima u BiH, prenosi Radio Sarajevo.

Pismo je objavio na Fejsbuku. 

– Pitam tebe Džaferoviću, pitam tebe Komšiću, a i tebe Dodik, pitam sve vaše prethodnike, pitam sve ministre i državne institucije:

Kako je moguće da vaš službeni vozni park košta nekoliko stotina hiljada KM? A pri tome djeca nam umiru, liječe se pomoću SMS, humanitarnih poziva, apela…

Dali je moguće da jedan „audi“ ili jedna „škoda“ košta više od života, zdravlja?

Pitam tebe Džaferovicu, pitam tebe Komšiću, a i tebe Dodiku, pitam sve vaše prethodnike, pitam sve ministre i državne…

Gepostet von Elvis Žigonja am Montag, 18. November 2019

Da li imate imalo savjesti noću kada legnete, pa podvučete daj dan, zapitate li se da li je ta vaša uživancija vječna?

Svi vi ste napravili začarani krug za sebe i svoje podobne, svi vi ste se toliko osigurali da vam niko ništa ne može, ali polako, sve je prolazno, sve…

A, stići će vas vjerujte, stići će vas svaka suza bolesnog djeteta, suza roditelja u očaju, svojim sistemom mnoge porodice ste razorili, bacili u kredite, dugove, kamate, kamatare, ubistva i samoubistva, a stići će vas, vjerujte da hoće.

Taj sistem počinje od šaltera, kancelarije, grada, kantona, države, taj sistem počinje od Kantonalnog zdravstvenog Zavoda, pa do Federalnog, zavezali ste ruke svima, zaprijetili doktorima, izmišljate konzilijum da bi vi njime upravljali, jer niko i nikako ne može da “ošteti” budžet koliko god imao pravo na to, jer taj budžet služi vama, upravo za vaš luksuz poput novih vozilla, putovanja, izmišljenih sastanaka, odvojenih života Itd.

Samo jedno znajte – Sve ovo je prolazno i vi ne znate da vam je vladavina data kao jedno veliko iskušenje za koje ćete biti pitani, stigla vas svaka suza da bog da – napisao je Žigonja u pismu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO