Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ZASTRAŠUJUĆE Ovako će izgledati UDARI URAGANA Florens od kojeg DRHTI Amerika (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Video-snimak simulacije pokazuje kako bi mogao da izgleda udar olujnog uragana Florens, ako dođe do zastrašujuća tri metra.

U nekim oblastima predviđeni su opasni talasi do 11 metara, kada se oluja sa monstrouznim tajfunom pojavi u Sjevernoj i Južnoj Karolini.

Prognozirani video prikaz “Weather Channel-a” pokazuje potencijalnu štetu koju bi takvi napadi mogli da nanesu južnim američkim državama. Stručnjaci za uragana sa ove mreže, rekli su da je dovoljan talas u visini od jednog metra vode da sruši ljude, kao i da potencijalno odnese automobile i poplavi niže nivoe zgrada.

Skoro dva metra talasa nastalog kao posljedica uragana može da nosi velike objekte kao što su automobili pod vodom i ostaviti strukture nižih nivoa potopljenima.

Video takođe daje zastrašujuće indikacije o tome kako izgleda talas u visini od skoro tri metra. On može potpuno potopiti niže građevine.

Pored opasne oluje koji ugrožava živote, uz Florens se takođe prognozira i kiša koja će podići nivo vode za minimum jedan metar. Snaga Florens je pala sa vrhunca od 225 kilometara na sat na 144 kilometra na sat do četvrtka, smanjivši uragan sa strašne kategorije 4 na uragan tipa 1.

Međutim, stručnjaci za vremenske uslove su upozorili da će proširena oluja i vjerovatnoća da će se tokom dana zadržavati oko obale – donijeti opasne oluje i obilne kiše.

Očekuje se da će središte Florens u petak biti na južnoj obali Sjeverne Karoline, a onda se kreće jugozapadno prije nego što se u subotu kreće ka unutrašnjosti zemlje. Džordžija se pridružila Sjevernoj i Južnoj Karolini, Virdžiniji i Merilendu u izdavanju deklaracije o hitnim slučajevima jer su prognoze pokazale da je Florens donijela istorijsku količine kiše – potencijalno 10 triliona galona – u južnim državama.

Oluja je već u srijedu generisala talase od 25,5 metra na moru.

Prognozeri u Nacionalnom centru za uragane upozorili su da je Florens postala smrtonosna zbog svoje veličine i zbog sporijeg ubrzavanja, čak i pošto su se njeni vjetroviti udari spustili na kategoriju 1, prenosi Blic.

(dailymail.com)

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO