Politika

Završene konsultacije stranaka kod Viškovića: Buduća vlada biće otvorena za sve KVALITETNE INICIJATIVE

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske, Radovan Višković obavio je danas u Banjaluci konsultacije sa predstavnicima četiri parlamentarne političke partije i pokreta.

Završene konsultacije stranaka kod Viškovića: Buduća vlada biće otvorena za sve KVALITETNE INICIJATIVE
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Na konsultacije su prvo došli predstavnici Narodne partije Srpske, koju je predvodio lider partije Darko Banjac. Potom je na razgovor stigla delegacija Socijalističke partije Srpske, predvođena predsjednikom Goranom Selakom, te delegacija DNS, predvođena potpredsjednikom Duškom Ivićem. Na kraju su u zgradu Vlade Republike Srpske na konsultacije sa mandatarom došli i predstavnici Pokreta za državu (PZD), predvođeni poslanikom Sevlidom Hurtićem.

Pročitajte još

Tokom sastanka, mandatar Višković predstavio je predstavnicima ovih političkih partije ključne prioritete buduće vlade Republike Srpske, te naglasio da u procesu konsultacija od svih političkih partija očekuje kvalitetne i stručne kadrovske prijedloge za sastav budućeg vlade.

– Mandatar Višković naglasio je da se izazovna geopolitička situacija nužno reflektuje i na Republiku Srpsku, te da, u skladu s tim, nova vlada mora biti u stanju da se adekvatno nosi sa izazovnim vremenima u kojim će djelovati, vodeći Republiku Srpsku putem očuvanja stabilnosti i ekonomskog prosperiteta – saopšteno je iz Vlade Srpske.

Dodaje se da je tokom konsultacija, mandatar Višković predstavio programska načela buduće vlade Republike Srpske, naglašavajući da će buduća vlada biti otvorena za sve kvalitetne inicijative koje mogu doprinijeti razvoju Republike Srpske i svih njenih građana.

FOTO: VLADA RS
FOTO: VLADA RS
FOTO: VLADA RS
FOTO: VLADA RS
FOTO: VLADA RS
FOTO: VLADA RS
FOTO: VLADA RS
FOTO: VLADA RS

Predstavnici SPS su na današnjem sastanku istakli punu privrženost predstavljenim programskim načelima buduće vlade, ističući da su zainteresovani da u punom kapacitetu učestvuju u radu buduće vlade, kao i da podrže sve kvalitetne inicijative s ciljem sveopšteg napretka Republike Srpske.

I predstavnici PZD izrazili su opredjeljenje da, u skladu sa ostvarenim izbornim rezultatima, učestvuju u radu vlasti u Republici Srpskoj, ističući da će podržavati sve kvalitetne inicijative koje vode ka prosperitetu svih građana Republike Srpske.

Mandatar Višković juče je održao konsultacije i sa predstavnicima DEMOS i SP.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu