Društvo

ZAVRŠILI U BOLNICI 11 djece iz sportsko-rekreativnog centra kod Olova sa simptomima TROVANJA

Petero djece koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova sinoć je hitno prebačeno na Infektivnu kliniku sarajevskog Kliničkog centra zbog simptoma trovanja hranom.

ZAVRŠILI U BOLNICI 11 djece iz sportsko-rekreativnog centra kod Olova sa simptomima TROVANJA
FOTO: PROFIMEDIA

Prema saznanjima, petero djece je bilo u lošem stanju te su sinoć hitno prebačeni u Sarajevo, a danas je u bolnicu dovezeno još djece koja su članovi rukometnog kluba. Djeca su uzrasta 14 i više godina.

Trenutno idem prema bolnici, djeca su poslana iz Ajdinovića. Kritični su sinoć došli u bolnicu, a danas će biti prebačeni i ostali – rekla nam je majka jednog djeteta.

Djeca su imala simptome trovanja hranom, bolove u stomaku, povraćanje i dijareju.

Amer Čulo iz Sportsko-rekreativnog centra Ajdinović kazao nam je da je sinoć bilo ukupno 300 gostiju na večeri, a da je medicinsko osoblje ovog centra nakon toga pregledalo jedanaestero djece zbog stomačnih problema i povraćanja.

– Nakon toga smo ih odvezli u Dom zdravlja u Olovu pa su onda prebačeni u Sarajevo. Dakle, ponavljam, od 300 osoba, 11 ih je imalo probleme. Mislim da je preuranjeno govoriiti o trovanju, jer je moguće da su djeca pila hladnu Cedevitu i druge sokove te da su se pojedini i prejeli – kazao je Čulo.

(Klix)