Gradovi

ZBOG DEZINFEKCIJE Nastavnici u Sarajevu traže onlajn nastavu dan nakon izbora

Sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo zatražio je da se u ponedjeljak, 16. novembra, za sve učenike organizuje onlajn nastava zbog potrebe dezinfekcije škola nakon Lokalnih izbora.

ZBOG DEZINFEKCIJE Nastavnici u Sarajevu traže onlajn nastavu dan nakon izbora
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

U zahtjevu koji su uputili ministru obrazovanja KS Anisu Kriviću, nastavnici podsjećaju da se Lokalni izbori održavaju 15. 11. u prostorijama osnovnih škola koje se moraju dezinfikovati nakon korištenja, a kako bise mogle korisiti i idućeg dana, prenosi Kliks.

– S obzirom da je dosadašnja praksa pokazala da izborni proces, odnosno brojanje glasačkih listića, traje do ranih jutarnjih sati narednog dana, ovim putem tražimo da u skladu sa svojim nadležnostima donesete odluku kojom će se na dan 16.11.2020. godine, organizovati onlajn nastava u svim osnovnim školama na području Kantona Sarajevo, to jest da radnici taj dan ne dolaze na posao dok se ne dezinfikuje prostor u školi – navodi se u zahtjevu Sindikata.

Nastavnici u KS ističu da je njihov imperativ zaštita života i zdravlja radnika i djece.

– Vjerujemo da je to opredjeljenje i Vas kao prvog čovjeka Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo – poručili su nastavnici ministru Kriviću.