Društvo

"Zbog njih svi trpimo" Zdravstveni radnici ogorčeni na sugrađane koji ne žele da se vakcinišu

Opšta bolnica u Subotici usljed pogoršanja epidemiološke situacije na severu Bačke vraća se na sistem rada od prethodnog pika, kada je zbog velikog broja novooboljelih koji zahtijevaju hospitalizaciju, počela da prima samo hitne slučajeve.

"Zbog njih svi trpimo" Zdravstveni radnici ogorčeni na sugrađane koji ne žele da se vakcinišu
FOTO: DANIEL POCKETT/EPA

Ovo je za Kurir najavila epidemiolog dr Gordana Krtinić.

– Prelazimo na režim rada kao u prethodnom talasu,a to je da primamo pacijente na polikliniku na preglede i liječenje samo sa prioritetnim uputima, znači hitne pacijente – objasnila je dr Krtinić.

Kako je dodala, vjeruje da će ovakva odluka uticati na nezadovoljstvo i ogorčenost građana.

Pročitajte još

– Posebno onih koji su bili disciplinovani, koji su se vakcinisali i poštovali mjere. Zaista svi trpimo – nagasila je sagovornica Kurira.

Kako je dodala, dolaze im izuzetno teški pacijenti, koji zahtijevaju kiseoničku potporu i kojima su pluća zahvaćena 50, 60 ili 70 odsto.

Radi povećanja smeštajnih kapaciteta, u zgradi pulmologije, je početkom nedelje otvorena još jedna kovid organizaciona jedinica.

– U veoma smo teškom stanju, ponovo ulazimo u pik i koliko god se moral održavao na velikom nivou, ljudi su krajnje iscrpljeni i zdravstveni radnici su ljuti jer se stanovništvo nije vakcinisalo u većoj mjeri – navela je epdemiolog Krtinić.

Inače, Opšta bolnica Subotica danas obeležava svoj dan, koji će drugu godinu zaredom ostati u sjenci epidemije Kovida 19.

Prihvati notifikacije