Digitalna Srpska

Zbog ubrzanog širenja delta soja: Fejsbuk i Gugl uveli radnicima obaveznu vakcinaciju prije povratka na posao

Pojedine velike tehnološke kompanije u SAD, zahtjevaju od svojih zaposlenih da se vakcinišu prije nego što se vrate u kancelariju na posao, zbog toga što se delta soj korona virusa brzo širi i broj novozaraženih raste, navodi Glas Amerike.

Zbog ubrzanog širenja delta soja: Fejsbuk i Gugl uveli radnicima obaveznu vakcinaciju prije povratka na posao
FOTO: JULIEN DE ROSA/EPA

Gugl i Fejsbuk, su objavili da njihovi zaposleni u SAD moraju da se vakcinišu prije povratka na posao. Gugl je saopštio da će u narednim mjesecima to važiti i za zaposlene u drugim zemljama.

Prema medijskim navodima, Netfliks je takođe predstavio politiku obavezne vakcinacije za sve koji učestvuju u produkciji serija i filmova u SAD.

Epl planira ponovo da uvede obavezno nošenje maski u svim prodavnicama u SAD, čak i ako je osoblje vakcinisano,  prenosi Blumberg, prenosi N1.

Kompanije poput Ubera i Majkrosofta, koje su planirale da zaposene vrate u kancelariju, produžile su period rada od kuće.

Gugl je takođe saopštio da će produžiti rad od kuće do 18. oktobra zbog rasta broja zaraženih korona virusom i širenjem delta soja. -Pažljivo ćemo pratiti podatke i obavijestiti zaposlene o režimu rada 30 dana unaprijed- saopštila je kompanija

Prihvati notifikacije